1 av 7
På lördag bjuder Norrbottensteatern på sprakande kostymvisning...kvinnan bakom showen(svandun,lack och spetsar) heter Mila Roberts och till vardags kostymör.
2 av 7
Mona Knutsdotter har tillsammans med Mila skapat kostymvisningen, där bland annat en ryakrage på en 70-talskavaj ska glädja lördagens publik.
3 av 7
Inte ont anande väntar de på sitt öde...snart ska dockorna sprättas upp och bli del av en brudkostym.
4 av 7
Enligt tradition så avslutas modevisningen med ett brudpar...Anna Ascarate är brud, Margareta Gudmundsson är brudgum. Och här är buketten!
5 av 7
Svandun och platå...tala om att lyfta från vardagen!
6 av 7
Hans Lundgren framförde sin egen låt i P4. Svensktoppen nästa?
7 av 7
Camilla Hansén delade generöst med sig av sitt livs saga.

Fredag den 25 april

Imorgon, lördag, bjuder Norrbottensteatern på en annorlunda modevisning. Skatter från teaterns kostymförråd dammas av till en sprakande show. Jag har fått glänta på locket till skattkammaren i förväg...

Alla färgsprakande kostymer som bara hänger där och dammar väckte inspirationen hos Mila Roberts och Mona Knutsdotter, som till vardags arbetar med mask och scenografi på teatern.

Inspirationen växte fram till en kostymshow, som ska lysa upp scenen på Norrbottensteatern på lördag.

Jag fick tjuvkika i kostymförrådet och hade jag fått vara i fred bland dyrgriparna lovar jag att jag kunnat leka i timmar i min ensamhet. Tala om att barndomens lust att klä ut sig väcktes till liv.

Jag fick i alla fall pröva ett par platåskor och en liten bolero med svandun. Tala om att lyfta från vardagen!

Camilla Hansén, kommunpolitiker i Luleå, delade med sig av sitt livs saga den här morgonen.

Camilla är precis hemkommen från Kairo där hon för första gången träffat sin far. Lyssna igen mellan 8 - 8.30 om du vill höra hur en central bit i Camillas pussel fallit på plats. Morgonmagi...

Det var det också att träffa Hans Lundgren, 26 år. Han bor i Luleå men till hösten är det Stockholm som gäller för Hans har kommit in på en åtråvärd utbildning. Som en av tre börjar han Kungliga musikhögskolans masterprogram i filmmusik, ett samarbete med Dramatiska Institutet.

Jag och Anna Fjellström blundade och förflyttade oss i tanken då vi lyssnade till Hans komposition. Båda landade vi märkligt nog på en strand...medan kortfilmen i själva verket till stor del utspelade sig i ett trapphus. Fascinerande.

Hans har mer på sitt register än filmmusik. Han framförde två egna låtar i morgonstudion efter 9 denna morgon och blev SR Norrbottens förste potentiella deltagare i talangjakten ”Svensktoppen nästa”. Har du musiken i ditt hjärta och längtar efter en publik...ta chansen och delta! Skicka in en CD till SR Norrbotten, 971 71 Luleå.

Distriktsfinal den 24 maj...och sen kan det vara svensktoppen nästa!

Vi funderade på soundtrack till våra liv och jag undrar just vad som funkar till en aktivitet som att deklarera. Plantera tagetesfrön med barnen tänkte jag också ägna mig åt denna helg. Ett harmoniskt soundtrack hoppas jag på...även om det där med att deklarera inte tillhör mina favoritsysslor.

Kanske tur att jag redan före helgen fått lite glamourfaktor i livet genom att rota i kostymförrådet på teatern och pröva de högsta platåskor jag någonsin varit i närheten av.

Trevlig helg! Lena


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".