Onsdagen den 7 maj

Inte konstigt att man inte har totalkoll på Burma, då jag som bor i Bodens kommun inte ens hade en aning om hur illa översvämningsläget är i centrala stan - förrän jag kom till redaktionen tidigt imorse och såg länstidningarnas bilduppslag med översvämmade vägar och stugor med vallar runt omkring. Ibland är man verkligen ute och cyklar då det handlar om utblick som sträcker sig längre än den egna gårdsplanen...

Caj Skoglund, kommunchef i länets blötaste kommun just nu, rapporterade om morgonläget i Boden. Mätningar av vattenståndet har fortgått under hela natten och om det skulle överstiga ett visst läge så hade meddelandet nåttkrisgruppen där Skoglund ingår. Han hade dock fått en lugn natts sömn, så det är ju i alla fall ett gott tecken.

Inte på mannaminne (i detta fall definierat som 40 år) har vattenståndet varit så högt i centrala Boden. Jag undrade avslutningsvis vad som smäller högre i Bodens historia - rekordhögt vattenstånd eller Brolle och Boden-kören i Körslagets final.

Kommunchefen menade att det höga vattnet må vara historiskt men Körslaget känns betydligt roligare och i framgångsvågen ville han även nämna den nya arenan och gallerian som är på gång.

Detta fick P4-lyssnaren Patrik att höra av sig med följande mail:

”Kan man säga att Boden har FLYT  eller att det flyter på bra för för Boden? ”

Så klart man kan. Önskar att jag sagt det själv.

Vidare...för dig som är intresserad av cykelhistoria - lyssna igen si så där 8.15. Då hade vi besök av cykelhistoriker Gert Eklund. Jag kan säga att jag hade ingen aning om att jag var intresserad av detta, men jag BLEV! Gert hade verkligen förmågan att fånga lyssnaren. Med enkla medel. Som knallpulver i direktsändning...

Autentiskt knallpulver som cyklister i början av 1900-talet uppmanades ha med sig då de var ute, för att skrämma bort lösspringande hundar.

Det var andra tider.

Imorgonbitti är det Jon som väcker dig. Må väl.

Lena