1 av 2
Liselott, Sara och Sara från Processorkestern spred morgonglädje.
2 av 2
Helex och Impuls representerade i morgonstudion. Även STIL, det stora gymet på universitetet. är Radioaktiva i P4 nästa onsdag.

Onsdagen den 21 maj

Processorkestern representerade av Sara Bäckström, Sara Granström och Liselott  Berglund - samt deras kapellmästare Stefan Gerdin, satte verkligen igång processer. Förhoppningsvis inte bara i mig utan hela Norrbotten. Om inte annat är deras sångarglädje garanterat smittande!

Petter Pettersson är vid det här laget en välkänd röst för Radio Norrbottens morgonlyssnare, då det handlar om hälsa och motion.

Idag fick han sällskap av två kollegor - Peter Backman och Ingrid Persson - från ett annat stort gym i Luleå. Tillsammans berättade de om hur de ska sätta färg på vårt motionslopp ”Radioaktiv i P4”, den 28 maj.

Det blir på plats i Luleå - men redan nu kan jag lugnt konstatera att merparten radioaktiva motionärer finns på andra håll i länet.

Idag fick vi veta att samtliga anställda vid Samhall i Kiruna ska ut och röra på sig den 28 maj - gärna med familjer! det handlar om åtminstone 100 personer. Det visade sig också att vårt motionslopp sammanfaller med Kirunas friskvårds-festival, då flera företag går samman i pröva-på-verksamhet. Verkar nästan för bra för att vara sant. Men det är på riktigt!

Luleå, Boden, Övertorneå, Kiruna och Arjeplog är därmed representerade - vi är imponerade och glada men hoppas fortfarande på övriga 8 kommuner i länet. Hjälp oss i vår målsättning...hela länet i rörelse en onsdagmorgon i maj...

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".