1 av 5
Carina Henriksson...opersångerska med Vittangi som hemadress och världen som arbetsfält.
2 av 5
En Bred Show...live i morgonstudion.
3 av 5
Skönsång och humor...
4 av 5
Åsa Persson, Catrin Grönlund och Elisabeth Sandström...fyllde studion med glädje.
5 av 5
....liksom vårt schlagerorakel Bengt-Urban Fransson.

Fredagen den 23 maj

Jag golvades av En bred show. Rent känslomässigt bör jag kanske förtydliga. Av den positiva energi som tre damer kan sprida, när en morgon är som bäst i radio.

Åsa, Elisabeth och Catrin har en bred show ihop. Charlotte Perelli kan slänga sig iväggen. Hon platsar inte i konceptet. ”Hennes huvud är bredare än hennes höfter” konstaterade Åsa krasst.

Frågar du mig så platsar Charlotte inte heller då det handlar om naturligt stark utstålning. En bred show fyllde studion. Av glädje. (9 - 9.30)

Carina Henriksson kanske inte rent fysiskt skulle platsa i benämningen En bred show. Men bredden i hennes kompetens är det sanna ord inte något fel på. Här talar vi marknadsförare och producent likväl som skolad opersångerska.

Carina är operasångerskan med Vittangi som hemadress. Åter till rötterna efter tjugo år. Och nu sätter hon sin kulturella prägel på hembygden. Nu till helgen är Carina aktuell som en av arrangörerna av Vittangi Kulturfestival, med musik och poesi som tema. Lyssna igen 7.30 - 8, om du vill möta Carina genom din radio/dator...även här talar vi hög energi- och glädjefaktor. Det som får Norrbotten att stråla.

Bengt-Urban Fransson, kommunalråd i Arjeplog fanns på plats i morgonstudion idag, för att ytterligare bygga upp stämningen inför morgondagens final i Eurovision Song Contest. Tillsammans med honom fick jag nöjet att lätta på trycket något och förfasa mig  över vulgo-trenden som genomsyrade gårdagens seminfinal. Klänningarna korta som baddräkter och koreografi som platsar i en porrfilm...

Skönt att vara moraltant ibland...

Bengt-Urban lät oss ta del av sina tre favoriter (förutom Sverige då): Serbien, Armenien och så Ukraina. Ukrainas sångerska kan du titta lite extra på under lördagen...ser hon inte ut som en korsning av Carola och Charlotte Perelli?’

Det blev förresten ett kärt återseende i radiostudion mellan Åsa Persson och Bengt-Urban...tidigare har de träffats i en TV-studio, men då var Åsa i rollen som programledare för Eftersnack. Bengt-Urban var schlager-expert och allmänt färgstark gäst. Det känns bekant! Och som ett väldigt lyckat koncept, vare sig det är TV eller radio.

Ha en riktigt skön helg...och missa inte lördagens direktsända final av P4-artisten, kl 15-17 i P4. KompanJon Kärneskog blir din guide...själv ska jag vara mamma på heltid under ett par dagar.

Hörs på måndag...

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista