1 av 3
Kajsa Björn och Gustav Lagunoff, mästerbilbyggare...
2 av 3
Team Baldos och deras bränslesnåla pärla.
3 av 3
Vårrusiga medarbetare hos Sveriges Radio.

Tisdag den 27 maj

Idag var det uppsamlingsheat inför Radioaktiv i P4 och då det handlar om att uppnå ett mål har jag inte någon skam i kroppen. Kan tyckas desperat men jag har ägnat mig åt sista-minuten-raggning en massa. Och jag har lyckats bra! Lyckades gjorde också Team Baldos från Luleå tekniska universitetet; pristyngda har de nu återvänt från det ”ekologiska rallyt” i Frankrike.

299 kilometer på 1 liter bränsle. Det vore något för massproduktion i Norrbotten. Jag kan till och med tänka mig att öka förbrukningen till bara 150 kilometer per liter bränsle... om jag får en bilradio och lite värme i bilen på kuppen.

LTU har skapat en framtidsbil. Må de fortsätta i samma anda. För vår framtids skull...

Haparanda, Överkalix, Piteå, Gällivare, Pajala och Kalix... som pärlor på en tråd trädde jag upp eftersläntrarna då det handlar om deltagande i vårt eget motionslopp Radioaktiv i P4.

Nu är alla kommuner i länet representerade då det handlar om vårt motionslopp Radioaktiv i P4.

Jag är stolt och nöjd innan ens startskottet gått.

Igår var vi förresten med på Vårruset, ett glatt gäng från Sveriges Radio. Funkade trots rus-kigt väder. Imorgon blir det sol!

Låt oss göra det här till ett gemensamt radioäventyr för hela länet. Morgonen är vår. I P4 förstås.

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista