Onsdag den 4 juni

Lite skolavslutningskänsla i förväg denna morgon i P4. Sista morgonen tillsammans med Jon på ett bra tag. Imorgon är jag på mina döttrars skolavslutning, sedan drar Jon på semester och efter det så sysslar vi med annat under sommaren och morgonprogrammet drar delvis på sig en annan kostym.

Annars är det Obol-Bosse - Bo Johansson - som varit i fokus denna morgon. Inte bara hos oss utan generellt i media-Sverige. Kanske inte så konstigt när han nu plötsligt väljer att tala efter att ha varit som bortblåst från världens yta i ett och ett halvt år.

Jag pratade med radiokollegan Anna Jaktén från P1:s Kaliber (där en intervju sänds i dag kl 16) som träffat Bo Johansson. Hon vittnade om ett möte med en trött man. Bo Johansson lät sig intervjuas under dryga 8 timmar, men jag är ändå övertygad om att många frågor kvarstår.

Vår sista morgongäst var Kenneth Mäki, trubadur som idag går sin sista dag på filmlinjen, Kalix Folkhögskola. Han var en av nio finalister från länet, som presenterades i P4-artisten.

Kenneth sjöng för oss och berättade om sitt liv. Ett liv där länge sprit, droger och ensamhet dominerade. Tills drömmarna började komma, drömmar med stark mening, som så småningom ledde till det Kenneth beskriver som frälsning.

Idag var det en harmonisk man som satt mitt emot oss. Det är kanske inte så dumt att bli frälst...

Man behöver inte vara religiös för att känna oerhörd ödmjukhet och tacksamhet inför den prakt som naturen visar just nu; försommargrönska och solsken.

Nu ska jag ut och ta in livet med alla sinnen.

På måndag och tisdag är jag i Stochholm för att dela med  mig till kollegor av erfarenheter jag dragit under många år vid morgonmikrofonen i Norrbotten. Då är det Håkan Sjunnesson som väcker dig.

På onsdag är jag tillbaks. Tills dess.. fånga dagen.

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista