Onsdagen den 11 juni

Zwezdan Milosevic, tränare i Bodens BK sedan två veckor tillbaks, gästade morgonstudion idag. Han är för övrigt inte släkt med ex-presidenten - ifall någon fler än jag undrade...

Tanken svindlar då man inser hur snabbt livet förändrades för Milosevic. Måndag för drygt två veckor sedan satt han på ett café i Stockholm men några vänner. Ett telefonsamtal från Boden och dagen därpå satt han på flyget till Kallax. Onsdag skrev han på tränarkontrakt för en säsong i Boden och på torsdag var det dags för den första matchen. Märkligt.

Lyssna igen mellan 9 - 9.30 om du vill få djupare inblick i det äventyr denne forne Sarajevo-bo gett sig in i. Intressant med hans betraktelse av den svenska kulturen där allt ”ska lindas in i bomull” och vi inte vågar ge raka besked på grund av rädsla för att såra. ”Vi är ju ändå vuxna”, konstaterar Zwezdan och man anar att hans spelare får veta både när de gör något bra eller något dåligt.

Jag som har barn som tränar för en rysk konståkningstränare säger samma sak till BBK:s spelare som jag gör till mina ungar: ”Kom ihåg att när tränaren låter arg och säger att ni gör något dåligt, då är det inte för att han inte tycker om er - utan för att han vet att ni kan bättre”:)

Skidor känns dessvärre inte alls lika fjärran som det borde göra den 11 juni, med tanke på att det faktiskt snöade i Kiruna i förrgår.  Därför kändes det inte alls irrelevant att gratulera ordförande i Piteå skidallians, Sven-Erik Pajala. Igår blev det nämligen klart att Piteå får arrangera skid-SM 2010.

Om du känner skidabstinens och längtar efter glid...lyssna igen i vårt arkiv, ca 7.40 -  skidprofilen Sven-Erik Pajala direkt från Tjeckien. Vi kom dessutom ut ur släktgarderoben och erkände att vi är kusiner. Större än så är inte den här världen.

Hörs imorgon...då jag även tänker mig att du får bekanta dig med en av dina ”sommarkompisar” i P4: Ida Björnstad som kommer att finnas vid morgonmikrofonen.

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista