Överlevde första morgonen

Fredagen den 13 juni

Då var min första morgonsändning avklarad. Tänk, trots att det är fredag den 13 juni klarade jag mig helskinnad. Jag kommer nog aldrig att glömma min första morgon i P4 Norrbotten tillsammans med er lyssnare.

Kan ni tänka er, Fredrik Mörk som ska gå mellan Treriksröset till Smygehuk, vilken färd. Det krävs ju en hel del fysik för att klara av denna resa, men för Fredrik handlar det främst om att klara det psykiska och hitta nyckeln till motivationen. (Fredrik var med i radion 8.10)

Jag har ju även fått tips på vilken bok jag ska ligga och läsa i hängmattan i sommar. Luleå-författaren Johanna Lindbäck släpper ju nämligen sin andra ungdomsbok ”Typ min brorsa” till veckan. (henne pratade jag med ca 7.40, ifall någon vill lyssna igen).

Sommar, sommar, sommar - Det känns som den står för dörren nu när jag tittar ut ur radiohuset i Luleå och solen faktiskt skiner. Sista studentbalen i Kalix igår och idag är dom sista skolavslutningarna i länet.

Och vid halv nio fick jag sällskap i studion av Lena, som förövrigt sett en död katt längs vägen till Luleå. Man kan säga att han verkligen blev drabbad av fredagen den 13. Nej, vi ska inte lägga krut på fredagen den 13. Vi har ju trots allt tagit denna dag av USA, och nu lämnar jag vänligen men bestämt tillbaka denna dag och lånar fredagen den 13 av skottarna istället - för där är denna dag en turdag.

Tack för denna morgon! Tjing...

Ida

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".