Ida och Lena gillar rutigt.

Onsdag den 18 juni

Jag är faktiskt nervös, fast jag egentligen inte är så jätteintresserad av fotboll. Men det är ju trots EM och Sverige spelar avgörande match mot Ryssland ikväll. Blir det snipp, snapp, slut eller kommer sagan att fortsätta? 

Kronprinsessan vad på besök i Kiruna igår, men vi har även haft fint besök av det allsvenska laget Hammarby i Boden. Luleåsonen Andreas Pettersson är tränare för laget och lockade med grabbarna till norr. Ikväll är det ett prestigemöte mellan Hammarby och Bodens BK. Pettersson var med oss i morse och vill du lyssna på honom i efterhand kan du höra honom 8.15.

Jag har ju även funderat på det här med att göra animerad film. Tänk va’ roligt! För Magnus Fredriksson blev dröm till verklighet och idag håller han presskonferens för filmen ”Lukas pappa är inte kanin”. Filmen är dock inte helt klart utan först ska den testas och se om den håller.

I morgon blickar vi framåt. Midsommar om två dagar, vi slänger även en blick i backspegeln för att reda ut matchen mellan Sverige och Ryssland. Radiosportens reporter Peter Sundkvist har nyligen kommit hem från EM och ska analysera matchen tillsammans med oss.

Vi hörs i morgon!

Tjing

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".