1 av 2
Per-Martin Jonasson samordnar Radiohjälpens insamling till Världens Barn i Norrbotten och Västerbotten.
2 av 2
Pauline Andersson, Josefin Lassinantti och Ulrika Enbom-Karlsson - brinner för ett kallbadhus!

Tisdag den 2 september

Idag fyller ex-tennisstjärnan Jimmy Connors 56 år (han var ju ung talang nyss!) och för mig var det första dagen jag fick skrapa bilrutan för säsongen. I radiostudion fick vi bland annat besök av en man som lockat Norrbottningarna att bli allt generösare och en trio tjejer, som svepte in som en frisk fläkt från kall-badhusbryggan.

Per-Martin Jonasson är samordnare i de två nordligaste länen då det handlar om radiohjälpens insamling till Världens barn. Han kunde glädjande nog berätta om att vi blivit allt generösa i Norrbotten; jämfört med året dessförinnan så var det stora ökningar -  i Arvidsjaur handlade det till exempel om en ökning på 136 procent i insamlade medel för världens barn!

Årets stora kampanj sker i oktober med den TV-sända insamlingsgalan som klimax. Målet är 100 miljoner i insamlade medel. Må generositetens flagga vaja friskt i Norrbotten.

En frisk fläkt av kreativetet och framtidstro var en trio tjejer som gjorde entré i morgonstudion strax före klockan nio.

Vid en lunchträff fastnade de för tanken på ett kallbadhus i Luleå och bestämde sig för att lobba. De har skickat sina tankar till kommunen men ännu inte fått svar - vi hoppas kommittén för ”Luleå 2050” lyssnade på radio imorse!

Morgonredaktionen hänger på låset den dagen kallbadhuset står färdigt - vi lovar! Och då vi tar det första vinterdoppet, isande kallt och skön kontrast till den heta vedeldade bastun vi svettats, då sänder vi en tanke till Josefin, Ulrika och Pauline.

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".