1 av 3
Bildbevis...detta blev så småningom den glödbädd David gick på.
2 av 3
Olle Nyman på väg mot Paris...med mellanlandning i morgonstudion.
3 av 3
Lillebror Kalle Nyman med stort instrument...

Torsdag den 2 oktober

Levande morgonmusik med Olle Nyman på väg mot Paris och en direktrapport från skolrestaurangen på Älvskolan i Gunnarsbyn - ett par av ingredienserna i en fullmatad oktobermorgon i din radio.

Arjeplog hamnade dessutom i fokus denna gråvåta torsdag, då det snöar i fjällen.

Vi välkomnade ännu en ”nynorrbottning”. Idag handlade det om Nina Bäckhed, skolkurator som flyttade från Halmstad till Arjeplog i april. Under det halvår hon bott i Arjeplog har bygden vunnit hennes hjärta. Då hon besökte Silvermuséet i somras, tillsammans med sin mamma, så satt hennes mor i tårar efter filmen de såg. Nina undrade varför och hennes mamma förklarade:

”Det var det vackraste jag sett. Nu förstår jag om du aldrig flyttar hem.”

Som om Ninas marknadsföring inte räckte så fortsatte vi att ösa goodwill över kommunen, genom att lyfta fram det generösa sinnelaget. Eva Karlberg är insamlingsgeneral i Arjeplog, då det handlar om Radiohjälpens kampanj Världens barn. Ifjol blev det 45.000 kr. I år siktar Eva mot 50.000 kronor och är en god bit på väg inför spurten. Idag tvättas det bilar som kampanjinsats och Arjeplogarna kan även se fram emot skönsång i kyrkan nästa helg.

Du som lyssnar på morgonprogrammet kan också enkelt bidra till Världens barn. Ring:099-32124 och 8’50 går oavkortat till Världens Barn.

Olle Nyman är redan etablerad artist i Norrbotten och Sverige. Nu får fransoserna en chans att lära sig älska hans musik.

Ett franskt skivbolag är intresserade och vill höra Olle och hans trio under en livespelning. Så på söndag bär det iväg till Paris och på måndag kan man se och höra Olle på anrika nattklubben La Cigale på Montmartre. Vore inte fel att få sitta där i Paris-vimlet på måndagkväll och bara njuta. I och för sig var det inte heller illa att få ta del av Olle & co live en vanlig torsdag i P4:as morgonstudio heller...

Sist men inte minst fick vi en första rapport från David. Igår fick han uppdraget att gå på glödande kol. Vilket han efter moget övervägande gjorde. Imorgonbitti får vi en fullödig ljudbild i reportageform. Jag är glad att han kom till morgonstudion. Fast jag har ju å andra sidan inte sett hans fotsulor...

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista