1 av 3
Wendy McNeill...med dragspel och god kontakt med "sin inre varg".
2 av 3
Magisk stämning svår att fånga på bild...
3 av 3
Publiken utanför studion är större till numerären...

Fredag den 3 oktober

Sängläge fortsatte vara effektiv tävlingsposition för regerande mästaren Lillian, då det handlar om slaget om Norrbotten. Hetast i morgonstudion, glödvandrande, David Zimmer. Om man inte räknar gästande Wendy McNeill som charmade med sång och dragspel.

En het vecka är till ända. Det var i onsdags som jag och Anna blev nyfikna på glödvandring, och nyfikenheten kanaliserade vi genom att ge kollegan Zimmer ett uppdrag.

Idag fick vi höra suggestiva ljudbilder från Davids kvällsäventyr i Svensbyn; vandring över en bädd av 400-gradigt kol...

Glädvandring hör till kategorin ”udda saker att göra en oktoberkväll i Norrbotten” - men är faktiskt något David varmt kan rekommendera. Det handlar om en inre resa som säkert varierar i omfattning, men defintivt är längre än de tre meter som ”vandringen” utgör (lyssna igen 8 - 8.30 om du är nyfiken).

Het i en mer bildlig mening får man säga att kanadensiska artisten Wendy McNeill är. Hon är på besök i Norrbotten, spelar i Luleå idag och i Piteå imorgonkväll. Efter nio denna morgon fick dock hela länet prov på hennes känslostarka musik, med stråk av vemod och stänk av livsglädje. Som livet självt...

Lillan i Piteå fortsätter att dominera i sitt sovrum. Åtminstone då det handlar om kunskapstävlingen Slaget om Norrbotten. I sängeläge vann hon sin tredje match, denna gång mot Sture Björnfot i Svanstein.

Och så får vi ju inte glömma den stjärnglans som Markus Fagervall bidrog till. Från idol till isprins. Imorgon gör han debut som konståkare i Stars on Ice. Ca 7.40 bjöd han öppenhjärtigt på såväl våndor som glädjeämnen som han stött på - ibland ganska hårt - i mötet med en ny sport på isen.

Jag och mina isprinsessor där hemma hymlar inte med vår stora nyfikenhet. Vi är bänkade på lördag så räkna med en recension på måndagmorgon. Tills dess...trevlig helg!

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista