David fick prestationsångest när han skulle fota världens mest ansedda naturfotograf. Så vi säger inget om brist på fokus och röda ögon:)

Fredag den 10 oktober

Mattias Klum lever sin dröm och bröderna Salmings bordshockeyspel är föremål för spekulation...till gagn för världens barn; något av allt du fick veta under fredagmorgonen i P4.

Igår besökte naturfotografen Mattias Klum Piteå och morgonredaktionen kunde förstås inte motstå ett möte med mannen som inte bara har världsrykte i sin branch utan även blivit stark opinionsbildare inom miljörörelsen.

David träffade honom och fick sig kloka ord till livs - som spreds i P4 denna morgon (6.40).

Slaget om Norrbotten blev i vanlig ordning en kunskapsbatalj. Agneta Nordqvist utmanade Gerd Bergman och gick segrande ur striden. På måndag får vi reda på om det var tur eller om Agneta även fortsättningsvis är så målmedveten som hon lät den här fredagen.

Börsen dippade med 5 procent, så fort handeln öppnade i Stockholm den här morgonen. Efter att ha hört alla finansanalyser längtade vi efter ett nytt grepp och hade denna morgon tillkalla psykoterapeuten Håkan Wikström, som kunde berätta om menaniskerna bakom den labila marknaden:

Flockbeteendet är tydligt och kanske svårt att undvika. Men Håkan ser ändå ett ljus...kanske att en rejäl krasch får oss att uppvärdera de sanna värdena i livet: mänskliga relationer...

Klockan 9 stängde vi auktionen då det handlar om bröderna Salmings bordshockeyspel. Donald Öberg, ”byasmeden” slog på knock redan i måndags; hans bud på 23.000 kronor höll i sig hela veckan.

Om det blir som Donald tänkt sig så kommer spelet världens barn till godo, dubbelt upp. Hans 23.000 kronor går till Radiohjälpens insamling, men planen är att sälja vidare spelet i Toronto. Och de pengarna som han då får in ska gå direkt till ett barnhem i Goa, Indien.

trevlig helg! Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".