Talkabouts...musikalisk charm som till och med fick oss att glömma bort skarpa nyheter en stund...

Fredag den 17 oktober

08.24 överskuggades plötsligt allt annat radioinnehåll, då det blinkade till på radioskärmen men en så kallad ”nyhets-flash”: Genombrott i utredningen om Carolin Stenwalls försvinnande...

En man från länet är anhållen misstänkt för mordet på Caroline Stenwall. Han anhölls igårkväll och det var den här morgonen vi fick veta.

Anders Danielsson, chef för polisens brottsutredningar i länet, svarade snällt i telefonen och medverkade direkt i morgonprogrammet - även om han inte ville säga något utöver den knapphändiga informationen i polisens pressmeddelande. Danielsson lär få en bråd dag med media som pockar på, men jag lovade att åtminstone undertecknad låter honom vara i fred ett tag.

En annan som svarade snällt i telefon trots arla morgonstund var Mikael Hugosson, VD för Alviksgården. Klockan fem i morse slog det mig att vi glömt bort att följa upp salmonella-larmet på Alviksgården. Det var ju denna vecka Jordbruksverket skulle leverera test-svar.

Det var en jublande glad Hugosson som svarade när jag ringde under halvsju-nyheterna. Gris-slakten drog igång den här morgonen, efter klartecken från Jordbruksverket och som grädde på moset hade Nyhléns-Hugosson vunnit pris på chark-SM för sina salamikorvar.

Trots lätt hjärtklappning för att vi blev så berörda av det faktum att polisen verkar vara nära lösningen på Caroline-fallet, så tror jag att både jag och Anna lyckades flytta fokus efter klockan nio.

Då fick vi besök av gruppen Talkabouts, aktuella med ny CD i dagarna. Gruppen består till två tredjedelar av jurister och välsmort munläder är en uppenbar talang inom denna yrkeskår.

Vi hade roligt i morgonstudion. Hoppas du som lyssnar också hade det.

Ha en skön helg, så hörs vi på måndag. Min kropp längtar för övrigt efter morgonkollegan David Z - åtminstone i bemärkelsen att hans förkylning och frånvaro gjort att undertecknad fått uppleva lite fler tidiga mornar än vanligt denna vecka. Vilket känns en aning.

Men nu är det helg och den senaste sjukrapporten började kantra över i friskrapport - så det finns gott hopp om att det är David som väcker dig på måndagmorgon:)

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista