Den voltade lastbilen på E10 vid Lansjärv

Tisdag den 21 oktober

I morse slogs jag över hur varmt det var när jag åkte till jobbet vid fyratiden på morgonen. Men tänk vad förädiskt det kan vara den här årstiden. Trots flera plusgrader i luften slog blixthalka till på flera håll i länet. Morgonen präglades också av flera trafikolyckor.

 

Helena Stenberg, kommunalråd i Piteå befinner sig i Paris för att inspirera resten av Europa hur man lyckas säkerställa kvalitén i en kommun. Känns tryckt att Europa har Piteå som förebild. Helena berättade också att det ösregnade i den franska huvudstaden.

Anna fick chansen att njuta av höstsolen när hon gick på promenad med Golden Retrivern ”Max” som extraknäcker som terapihund. Det innebär att han sprider glädje och värme hos äldre och sjuka. Max visade sig vara speciellt förtjust i Annas gula puffskydd som sitter på mikrofonen.

Morgonens gäst i studion var den pensionerade polisen, numera ordförande i Norrbottens fotbollsförbund. Vi slog oss på en sammanfattning av det norrbottniska fotbollsåret som kan summeras som ömsom vin ömsom vatten. Bosse gladdes förstås med Piteås damer som nästa säsong spelar allsvensk fotboll och tyckte Bodens fiaskosäsong berodde på att spelarna saknat hjärta.

/DZ

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".