Torsdagen den 23 oktober

Jag låg redan till sängs och försökte somna igårkväll när jag fick höra det: Polisen hade funnit Caroline Stenwalls kropp. Och plötsligt blev det hemska verkligt för mig. Det är som att det är först nu det sjunker in...Samtidigt som det naturligtvis är en stor lättnad.

Senare idag, kl 13.30, håller polisen en presskonferens som SR Norrbotten direktsänder. Tills dess ber polis och åklagare om respekt för deras arbetsro och undanber sig frågor. De har åtminstone min fulla respekt...

Såväl nyhetsläget som känsloläget denna morgon dominerades förstås av tragiken med Caroline-fallet. Prästen Erik-Hugo Johansson, som närmast är jourhavande själavårdare här i P4, levererade kloka ord.

Annars så fick vi som vanligt på torsdagar tillfälle att välkomna en ny norrbottning: Zarina Eriksson som landade i Jokkmokk i våras. Med rötterna i Säffle så känner hon sig ändå som hon hittat hem, inte minst på grund av det varma mottagandet i kommunen.

Det gjorde gott för oss att höra och ännu gladare och stoltare borde förstås alla jokkmokks-bor känna sig. Ett relativt stort gäng av dessa finns just nu i Huddinge, där man idag inleder Jokkmokks-dagar på torget. Entusiasmen var på topp, då vi fick tag i dem mitt under torg-förberedelserna.

Det var den även hos vår egen uppfinnare/innovatör Lech Kaniuk, som blir en fast medarbetare under ytterligare sju torsdagar. Vi ska göra nyskapande radio i ordets rätta bemärkelse.

Lech första uppdrag blev att hitta en ny uppfinnsing/pryl/produkt som vi får hissa eller dissa nästa vecka. Borde inte vara svårt att hitta med tanke på att Lech just nu befinner sig på Tekniska mässan som är ett mekka för prylälskare.

Imorgon är det FN-dagen. Det firar vi i P4. Hörs då...

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".