1 av 4
Granen strålar ikapp med Videgårdens Lucia. Kanske att vi borde skickat med en Luciakrona som bonus:)
2 av 4
Torsdagkväll anlände granen till Karesuando...
3 av 4
Det var som om en sagofé pyntat studion under natten!
4 av 4
Körledare Monica Åslund spred sångarglädje till och med då hon pratade!

Fredag den 19 december

Den här morgonen delades radiogranen ut. Fast i realtid anlände den igårkväll. Med bussgods till Karesuando och äldreboendet Videgården. Grattis!

Kvällen var mörk då granen anlände i Karesuando, men snart lyser granen upp tillvaron för de boende och personalen på Videgården. Synnerligen välförtjänt mottagare...

Unge målvakten Modig hade en tung landslagsdebut med Tre Kronor igårkväll. 2 - 6, förlust mot Tjeckien, och utbytt i sista perioden.

Men det krävs mer än så för att knäcka en Modig. Vi fick tag på honom då han tillsammans med sina lagkamrater var på väg från Malmö, mot Moskva och närmast match mot Finland. Intressant information var att Modig ser sig som ”håll-ordning-pappa” till morgontrötta begåvningen Omark, som vi tidigare stiftat bekantskap med i morgonstudion! (intervjun med Mattias Modig kan du höra igen 9 - 9.30).

Huskören har ”konsert” imorgon - det handlar om körledaren Monica Åsbergs hjärteprojekt: en drop-in-kör som återkommer regelbundet i Kulturens Hus, på lördag med jultema.

Monica spred sångarglädje bara genom sin närvaro och sitt sköna skratt (8 - 8.30).

Min morgon blev upplyst redan strax före klockan sex då jag klev in i den annars torftigt inredda studion. Det var som om en god fé varit där under natten. Det glittrade och tindrade; ljusslingor och glitter runt hela mixerbordet och till och med en liten bordsgran!

Det visade sig att det var Roger Kvarnström som svingat sin trollstav:). Studion var festfin till förmiddagens traditionella julmust-test.

Min morgon lystes inte bara upp av ljusslingan - ett lyssnarbrev värmde särskilt gott i december-blasket:

”God morgon radiopratare

En riktigt god jul till er alla. Ni har skött er klanderfritt. We love you all. Speciellt när Lena Callne är på det ”fräcka” humöret.

På vårat arbete har vi ett stående (inte stånd Lena)vadslagning, om Lena ska säga något fräckt idag. Jag förlorar alltid eftersom jag inte tror att hon ska det...

Hoppas du fortsätter att bara vara du med små fräcka inslag. Det förgyller allas vår tillvaro.

M.V.H, TS”

Tack TS. Du tar det som en man att du förlorar vadet morgon efter morgon. Men man kan inte vara säker. En vacker dag är jag from.

Nu får du behålla pengarna ett tag TS, för nu tar undertecknad julledigt. Två lyxiga veckor då lyxen består i natt efter natt med sömn och åter sömn. Så rolig är jag. Mycket snack och verkstad:)

God Jul allihopa, tack till mina fantastiska morgonkollegor och så dig som lyssnar förstås. Utan dig vore radiolivet extremt torftigt...Sköt om dig och lid inte mot jul; odla istället konsten att fånga de små guldkornen i flykten!

Lena


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".