Katarina Fallholm hade med sig sina gula noter till morgonstudion.

torsdag 8 januari

Nu börjar bitarna återigen falla på plats. 
Efter alla helger och klämdagar återgår så sakta saker och ting till det normala. Så även för Lena som i morse återinträdde i tjänst efter välförtjänt ledighet.

Svenskarnas vanligaste nyårslöfte är att börja träna, tätt följt av att sluta röka. Att äta bättre hamnar på tredje plats.  Morgonredaktionen valde att gå på djupet med dessa uppgifter och Lena besökte i morse ett gym  att kolla hur det går med alla dessa nyårslöfen om ett friskare och sundare liv efterlevs.
Hon träffade bland annat Åke En av gymmets ”Oldboys” en vältränad pensionär. Han berättade att vägen till hälsa via daglig träning i gymet.
Idag drar den igång - en operafestival som förhoppningsvis får nationellt och internationell uppmärksamhet - Mattei-festivalen. Med början cirka kvart i nio så blev vi guidade av Luleås egen mästersopran Katarina Fallholm in i operavärlden.
Katarina ska själv delta i något som heter Master-class. Det är Vuollerim- bördige Birgitta Svendén, som tillträder som chef för Kungliga Operan i sommar, håller i dessa klasser och Katarina är en av dom som ska del av hennes pedagogiska kompetens.

I Arjeplog anordnas i helgen en Vinterbal för kommunens högstadieelever och arrangemanget är givetvis drogfritt. Maja Holmlund går i årskurs nio på Kyrkholmsskolan och är en av arrangörerna och berättade att man i Arjeplog var lite inspirerad av amerikanska highschool-filmer. Balklänning och date var i alla fall fixad.

/DZ

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".