1 av 5
Ronny med en räv bakom örat...eller snarare två klockor.
2 av 5
Helene och orkidén hon gav nytt liv.
3 av 5
Travkusken Petter Lundberg från Boden är Årets Rikschampion
4 av 5
Petter i den ännu julpyntade morgonstudion.
5 av 5
Ronny panikstädar...julgransplundring i direktsändning.

Callne & Company.... den här veckan med Ronny Olovsson!

Tisdag den 13 januari, tjugondagknut och vi ska dansa ut julen. Förhoppningsvis så glatt att vi botar Ronny Olovssons post-julpynts-depression!

Den här morgonen inleder vi vårens arla P4-satsning: Callne & Company där sällskapet i morgonstudion varierar vecka från vecka. Ronny Olovsson är först ut...

Det är nog inte bara Ronny som kan tycka att livet plötsligt känns mörkt då adventsstjärnor och ljusstakar plockas ner. Men finns det liv finns det hopp.

Under julledigheten fick undertecknad uppmuntrande post. Min arbetskamrat Helene Juntti, som bland annat arbetar i vår växel, tog hand om en orkidé jag trodde jag lyckats döda. Men icket. Helene gav plantan nytt liv och jag inser att ingenting är omöjligt!

En blomma med hopp om våren kan vara ett tips till Ronny och andra post-julpyntsdeppade...har du fler tips; hör av dig: morgon.norrbotten@sr.se

Även kusken och urbodensaren Petter Lundberg har visat att allt är möjligt. Iförrgår blev han Rikschampion 2009, i stenhård konkurrens av Sveriges kuskelit. Imorse gästade han oss i studion.

Priset var 30.000 i resecheckar som dock inte lär räcka till det helchartrade planet, för alla hästar som Petter har i träning. Han får åka själv helt enkelt - på en välförtjänts semester, där Thailand är målet.

Men till vardags får han njuta av att glida runt på Norrbottens vägar med en specialgjord registreringsskylt.

Petter Lundberg med vinnarskylten, sett ur en shetlandsponnys perspektiv.

Det är som sagt var tjugondagknut och det nu julen ska ut...vilket Ronny försökte åtgärda under direktsändning. Avslöjande bilder om vad som sker medan vi spelar låtar i P4...

Fräschare är dammigt silverglitter kändes det med det guldregn som föll över Norrbotten, under gårdagkvällens Guldbagge-gala.

Guldregnet kom genom att två av de stora vinnarfilmerna (Maria Larssons eviga ögonblick och Låt den rätte komma in) delvis har spelats in i länet och producerats av Filmpool Nord.

Jag och Ronny var inte de enda som reflekterade över bristen på entusiasm hos publiken. Signaturen En trogen morgonlyssnare skrev följande:

”Fy f-n vilken publik under Guldbagge-galan; som ett stort gäng självgoda stofiler satt de där och rörde inte en min.Stackars,stackars Johan Glans!Visserligen var det kanske lite för grova inslag emellanåt,men det tål vi väl,de flesta åtminstone.

Nästa år tycker jag att Lars Noren ska leda Baggegalan,då kanske de ”nobla” gästerna känner sig viktiga och utvalda bara för det....

hälsar en flitig lyssnare av morgonprogrammet”

Leif Pagrotsky, före detta kulturminsiter, var med oss per telefon i ett annat ärende och det visade sig att han fanns i gala-publken. På politiker-hyllan hade de i alla fall skrattat gott åt kvällens konferencier Johan Glans, intygade Pagrotsky som gratulerade länet för film-framgångarna.

Morgonen gick som en julgrans-dans och jag ser redan fram emot att väcka länet tillsammans med Ronny imorgon!

Lena


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".