1 av 4
Min lyxigaste morgonvecka någonsin...radiosällskap som tar med sig frukost åt mig!
2 av 4
Sista morgonen med Ronny...men gärna da capo ifall Callne får bestämma. Foto: Jan-Erik Jansson, VD Swedish Lapland.
3 av 4
Numer bor Ronny i Evas hus...en märklig, liten värld...
4 av 4
Betydligt morgonpiggare än Omark...nominerad som årets rookie Kristoffer Berglund.

Callne & Co; 16 januari

Morgonen började i stressmisär men slutade att jag kände mig som tjejen som glider på en räkmatta. Ronny och stimulerande gäster gjorde susen.


 

Kallvattnet har frusit i ledningarna och bilen ville inte starta. När jag väl kom iväg rejält försenad så strömmade låten ”This is i good day” ut i bilstereon. Kändes närmast som ett hån.

Men morgonen fick upprättelse och jag var faktiskt tvungen att spela låten i mitt eget program - som en ren hyllning. För kan man bli annat än glad då company glider in med en räkmacka till frukost för att fira fredag.

Och när sen alla inbokade telefonare svarar som de ska, samtalen är inspirerande, lyssnarna skickar sms och gästerna är spännande - ja men då kan man ju inte bli annat än glad.

Jan-Erik Jansson, VD för Swedish Lapland, kom till morgonstudion och vidareutvecklade ett utttalande i gårdagens nyhetssändning; som fick både oss och lyssnare att hajja till.  Jansson sa att vi i Norrbotten inte ville ha jätteanläggningar med 30.000 turister, som en jämförelse med jätteanläggningen Levi i norra Finland.

”Visst låter det intressant med en turistchef som inte vill ha turister” kommenterade Jansson sitt eget uttalande. Det tyckte vi också. Med en vidareutveckling av resonemanget gick det dock lättare att förstå. (9.15). Dessutom fick Jan-Erik jobbet som studiofotograf - jag ville föreviga min sista morgon med Ronny (för den här gången).

Anna - som verkat i kulisserna som producent under veckan - ville ge Ronny en examenspresent och vi fick med oss två hockeyspelare den här morgon. Lagkapten Burström som laddade för uppdraget som konstnärsmodell och så backen Christoffer Berglund, nominerad som årets rookie i elitserien.

Vi lät bli att prata om gårdagens förlustmatch utan pratade istället allmänt om ”livet i elitserien”.

Det blev intressant - och bevis på den lilla värld vi lever i - då det visade sig att vår gäst Eva Nordmark, SKTF:s ordförande, var tidigare ägare till familjen Olovssons villa på Bergnäset. Hon tänker fortfarande på huset som ”sitt” men Ronny fick henne att inse att han faktiskt har papper på att det numer är hans. När det väl - i god stämning vill jag poängtera - var avklarat så hade vi en intressant diskussion om vad som är samhällets ansvar och var det passar att volontärer och ideella krafter träder in.

Nästa vecka, tisdag - fredag, är det Åsa Persson som blir mitt sällskap. Åsa, senast känd för Eftersnack i TV får nu tänka om till försnack i radio. Jag ser fram emot att tillsammans med henne sätta tonen för dagen. Men först en helg då jag förhoppningsvis kurerar mig från förkylningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".