1 av 3
Från Eftersnack i TV till försnack i P4:as morgonradio!
2 av 3
Ellen, Ida och Linnéa har en kondom-show ihop.
3 av 3
Pierre Törnqvist berättade om Kulturhusets programsläpp...comapny Persson söker sitt eget namn i programmet. Det finns där!

Callne & co; den här veckan med Åsa Persson!

Känner mig fortfarande rörd och adrenalinhög; jag var förstås en i gänget som satt och såg Charlotte Kalla bli balens drottning igårkväll under Idrottsgalan i Globen. Vi får en festrapport efter klockan åtta. Men redan vid sju dyker hon upp, veckans morgonstjärna - komiker med mera, denna vecka ”company” i P4: Åsa Persson.

Åsa hann knappt göra entré innan studion fylldes av ytterligare damer: Ellen Hansson, Ida Vinsa och Linnéa Blom går estetiska programmet i Luleå och i somras hade de ett annorlunda sommarjobb: skriva manus till en show med kondomer som tema; information presenterad på ett lustfyllt (!) sätt, för att förändra ungdomars attityd och öka användandet av kondom.

Under vårt morgonsamtal (märkligt lite genant, däremot glatt...lyssna igen 7.40) uppdagades ett lätt alarmerande faktum: Affischen ska tryckas imorgon inför premiären den 13 februari, men föreställningen saknar fortfarande ett namn. Lyssnarna och morgonkollegan Persson ryckte dock in med namnförslag och imorgonbitti får vi höra var det landar.

Ett historiskt datum idag - 20 januari 2009 och USA:s president ska installeras. Nummer 44 i ordningen och den första färgade presidenten. Jag misstänker att Barack Obama dock vill gå till historien för det han presterar under de närmsta fyra åren, snarare än på grund av sin hudfärg. Under kvällens tal lär han avslöja något av sina planer och vi är många som har höga förväntningar på retoriken.

Den 20 januari 2009 är också det datum när Kulturens Hus i Luleå släpper informationen om vårens program. Pierre Törnqvist gästade oss och hade ett litet ”förhandssläpp” då han nöjt kunde konstatera att Kulturens Hus lyckats boka in ett flertal Grammis-vinnare bland artisterna. Fingertoppskänsla och en aning tur - vi bör förstås även poängtera att Åsa Persson finns i vårens program.

A busy lady. Ikväll syns hon för övrigt i Eftersnack i SVT. Men imorgonbitti försnackar vi i SR P4 igen!

Lena


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".