1 av 5
En morgonkompis som heter duga. Bokstavligt talat heter hon Åsa Persson.
2 av 5
Så här ser det ut...Callne & Co in action!
3 av 5
Med lyssnare som bidrar med rolig "skit" är det lätt att dra på munnen...
4 av 5
Ulla-Karin Lundgren-Öhman, mediepedagog och Veronica Rova, Teknikens Hus.
5 av 5
Victoria Svärdh, prästvigdes för en knapp vecka sen.

Callne & co; fredag den 23 januari

Idag var jag tvungen och sitta kvar i garaget och lyssna färdigt till ekonyheterna. Det är ju inte varje dag länet figurerar i topprubrikerna. Det gjorde Kalix idag. Dessvärre handlade det om katastrofekonomi. Vi kände ett behov av att balansera rapporteringen och efterlyste positiva nyheter från Kalix.

I denna efterlysning välkomnade vi ALLT som kunde ge en positiv touche till dagen. Och det vi fick var inte kattskit...eller lite kattskit också faktiskt:

En lyssnare från Kalix ringde in och hyllade det faktum att hans katt, som lidit av förstoppning i tre veckor, äntligen lyckat lösa situationen under sin morgontoalett denna fredag.

Alla som någon gång fått uppleva den hemska situationen att vara hård i magen under en längre period förstår vilken lättnad det måste varit för katten.

Möjligtvis att nyheten väger lätt jämmfört med katastrofekonomin; men dock - en glädje i vardagen:)

Rektor Siv vid Innanbäckens skola skrev in och berättade om den positiva anda som råder i Innanbäckens skolvärld. Miljön var dålig på skolan och alla måste flytta; engagemanget var totalt och nu när terminen började så stod lokalerna på den nedlagda högstadieskolan rustade för att ta emot eleverna från 6 -års upp till 6:an. Siv vittnade om framåtanda och framtidstro och det kändes upplyftande som balans till negativa Kalix-nyheter som rör skolan specifikt och budgeten generellt.

I radion är ljud i allra högsta grad relevant och därför kändes det självklart att lyfta fram en utställning som idag invigs på Teknikens hus. Veronica och Ulla-Karin berättade om förskolebarnen som upptäckt ljudets värld genom att själva göra inspelningar...som publiken kan ta del av på Teknikens Hus från och med idag. Vi fick även prov på en sådan inspelning...då 6-åringar berättar roliga historier för varandra. Bara att spela in barn-skratt vore en affärsidé; det blir varmt i hela kroppen.

Värme kände jag också då vi mötte Victoria Svärd, som prästvigdes för en knapp vecka sen. Efter att ha arbetat i 10 år som frisär tog hon steget och bytte bana rejält. ”Jag bejakade min inre längtan”.

”Gör det som pirrar mest” är Åsa Perssons sätt att uttrycka ungefär samma sak.

Det har varit en fröjd att ha Åsa som company. Hon lät verkligen den komiska ådran svälla då hon å det grövsta i direktsändning dementerade ryktet att hon startat svingers-klubb i Roknäs. (lyssna igen ca 9.15).

Hon undrade om det uppstår rykten även kring tjejer som jobbar på radio. Det gör det säkert, men ryktena har i så fall inte nått föremålets öron.

Ha nu en skön helg. Morgonkollegan Anna fick hastigt åka till Stockholm så på måndagmorgon är det Pelle Lindblom som väcker dig - i sällskap av Lena Edenbrink.

På tisdag är Callne & Co tillbaks - då är det innovatören Lech Kaniuk som sitter mitt emot mig. Jag ser fram emot nyskapande radio.

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".