Undertecknads morgonvy denna vecka: Svante Lindqvist...

Callne & Co; den här veckan med Svante Lindqvist!

Sveriges näst yngste riksspelman. Älskad musiker i JP Nyströms. Stor estradör. Och mitt morgonsällskap under resten av veckan!

Han bokstavligt talat ångade in i morgonstudion strax efter sju; detta efter en rask morgonpromenad.

Morgonen rann iväg i sällskapet. Svante fick dessutom äran att vara med och hälsa min nya chef, Mats Svegfors VD för Sveriges Radio, välkommen till nya jobbet.

Tyckte det var läge att presentera Svegfors för Norrbottens lyssnare - men framför allt presentera Norrbotten för Svegfors. (7.40 om du vill lyssna igen)

Kunde inte låta bli att ta upp min makes pessimistiska argumentation apropå storregionerna: ”Om några år är du arbetslös för då är det Radio Norrland som gäller”.

Ska villigt erkänna att jag snabbt strypt hemmadiskussionen genom att säga att han i vanlig ordning är överdrivet pessimistisk. Nu funderar jag på om jag måste ge maken rätt  - och undrar om det är så att alla som uppskattar Sveriges Radio Norrbotten faktiskt har anledning till oro....

För Mats Svegfors undrade helt enkelt hur gammal jag var som respons på frågan... 

Det är med andra ord möjligt att jag klarar mig undan med pension och slipper bekymra mig personligen - vilket i och för sig är ett bra argument i relation till min man - men Sveriges Radio Norrland verkar inte vara främmande för vår nytillträdda VD (dock tidigast 2020, vilket innebär att Svegfors, född 1948, personligen slipper vara delaktig i det beslutet).

På tal om sammanslagningar och effektivieringar; igår skrevs avtalet på mellan danska och svenska posten. Svante tippar på att det blir Postia framöver, i sann Telia-anda.

Jag funderar på om danska posten, som varje år köper in hundgodis för 380.000 danska kronor, möjligtvis kan dela med sig lite till svenska posten.

För hundbett är uppenbarligen ett problem inte bara i Danmark. I Luleå har tre brevbärare drabbats av attackerande hundar bara under ett spann av 7 månader. Utdelningschef Peter Henriksson i Luleå är bekymrad. Den senaste händelsen - en brevbärare som blev attackerad av en så kallad kamphund i torsdags - är polisanmäld. (hör honom berätta ca 8.40)

Henriksson och vi glädjer oss dock åt att brevbäraren ifråga, som tufsades om rejält både fysiskt och mentalt, är tillbaks på jobbet och sin vanliga runda. Dock med undantag från uppgången där hundattacken skedde. Kommer precis i skrivande stund på att jag glömde fråga vem som tar på sig det uppdraget istället...

Varje morgon den här veckan får mitt sällskap i studion sätta sin prägel på musikutbudet i P4. Idag fick vi ta del av klassisk musik av ”geniet från Malmberget”, Bo Nilsson. Norrbottens Kammarorkester framförde Arctic Air.

Jag ser redan emot morgondagen. Svante har redan hunnit yttra bevingade ord i P4:as morgonhistoria. ”Man kommer långt på fräckhet och käckhet, men man bör nog ha lite pulver bakom sig också...”

Morgonredaktionen laddar med pulver. Men låt oss inte för den skull glömma de övriga två komponenterna som skapar driv!

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista