Papperslappen som överlevde...

Igår ringde Ulf från Luleå efter programmet. I mer än 20 år har han haft en kom-i-håg-lapp i köket: ”TV2, 30 maj 1988, JP Nyströms, Lekande Toner”. Han älskade låten han hörde och skrev därför ner titeln - och nu när han hört Svante i radion påmindes han om lappen i köket. Och det är klart Ulf ska få höra Lekande Toner i P4 - som en hyllning till alla kom-i-håg-lappar på kylskåpsdörren. Vad står det på dina?

Morgonprogrammet är som en böljande, flera timmar lång dans. Man kan ju tänka sig att programledaren är den som för, men jag måste säga att jag gillar när lyssnarna tar mig med på en oväntad sväng!

Idag ledde papperslapparna - som i och sig jag initierade - till kylskålsmagneter. Och alla som lyssnade på P4 denna morgon började säkert fundera på hur kylskåpet ser ut hemma och vilka budskap magneterna förmedlar.

”Sista morgonen med Svante” och det blev en klang- och jubelföreställning. Förbandet var en 17 personer stark kör från gymnasiebyn Lärkan - som 100-årsjubilerar och bl a firar med maskerad och jubileumskonsert.

Vad jag inte förstod var att en del av eleverna - och även lärarna - var utklädda. Monica Åsberg, körledare, var till exempel iklädd 60-talsklänning, svart botten och vackra blommor. I mina ögon hur 2009 som helst:) Säger mer om min trend-okänslighet än Monicas klänning...

Monica är musiklärare på Lärkan och det är även Björn Sjöö, även musiker känd bl a fr Norrlåtar. Läser man i wikipedia om Norrlåtar lyder sista meningen:

”Gruppen förväxlas ibland med J.P. Nyströms  som dock är betydligt yngre och alertare.”

Under morgonprogrammet har vi lärt oss att det är Svante Lindqvist /JP Nyströms som redigerat texten och står för tillägget.

Björn tog detta med upphöjt lugn: ”Det är ju sant...” var han enda kommentar.

Det var skön lätt kaosartat men mycket musikalisk stämning under körens besök (lyssna igen 8.40).

En lyssnare ringde in och talade om att hans ögon tårades då han hörde ”Lekande Toner” med JP Nyströms. Anande än fler än Valdemar berördes starkt när Svante sen spelade live efter klockan 9.

Recensionen från musiker-kollegan Stefan Gunnarsson var lysande. Stefan lät pigg och alert vilket bådar gott för nästa vecka, då han är mitt radiosällskap.

Det är inte klokt vad många begåvade norrbottningar det finns. Och att jag har privilegiet att träffa ganska många av dem...

Trevlig helg!

Lena Callne