Jonas Fröberg och Magnus Öhman från teater Spira levererade direktsänd industripoesi.

Måndag 9 februari

Kylan biter sig kvar i kinderna på många håll i Norrbotten. I södra Australien rasar bränder som hittills krävt 128 människors liv. Utflyttade Kirunabon Jan Björkelöv är bosatt i Australien och håller sig updaterad om vad som händer i länet genom att lyssna på P4 via webben. Vill du kommunicera med andra P4 lyssnare? Det gör du här med kommenteringsfunktionen!

Teater Spira under ledning av Jonas Fröberg uppmanade industrimontörer att skriva texter. Uppmaningen togs emot positivt och resulterade i texter som visade sig vara både personliga och av god litterär kvalitet - ”en dold talangskatt” bland våra svenska industrimontörer, menar Jonas Fröberg.

Nu turnerar Jonas Fröberg med några av författarna och i lördags var de på Kulturens hus och runt 30 personer vågade sig dit för att dela med sig av sina tankar. Imorse var Jonas i morgonstudion tillsammans med en av industrimontörerna, Magnus Öhman och bjöd på ett smakprov från föreställningen.

Den 404:e Jokkmokks marknad ägde rum i helgen. Kyligt värre var det till de långväga gästernas lycka. Barbro Stenman är turistchef i Jokkmokk och hon gissade att antalet besökare låg runt 40 000 personer. Att det skulle vara ”dagen efter” i Jokkmokk idag trodde hon inte, det var bara dags att byta tideräkning till innan marknaden igen..Det är ju mindre än ett år kvar till nästa!

Imorgon är det mannen med sifferminnet- Stefan Gunnarsson som är company med Callne.

Vi hörs!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista