1 av 4
Stefan Gunnarsson i studion
2 av 4
Vår egen morgonkorre i Australien...Janne Björkelöv!
3 av 4
Filip Tallhamn, Daniella Franzell och Olle Törnqvist pratade om kärlek i morgonstudion.
4 av 4
Anette Edström, Stefan Gunnarsson, Anna Eriksson, Anna-Kajsa strömbäck

Callne & co; den här veckan med Stefan Gunnarsson!

Fullmånen ledsagade mig till jobbet, denna tisdag den 10 februari.  Och i morgonstudion är det Stefan Gunnarsson som lyser upp morgonen för mig och hela Norrbotten!


 

På lördag är det Alla hjärtans dag och nedräkningen har börjat. För alla kärlekskranka och för Norrbottensteatern som har premiär på pjäsen Alla hjärtan just denna dag.

Vi gästades av delar av ensemblen -regissör Olle och skådespelarna Filip och Daniela - och hade ett intressant samtal med det eviga ämnet kärlek som tema.

Ikväll har ensemblen sitt första riktiga möte med publiken då det är ett så kallat ”förberedande genrep”. Åtminstone vi i studion blev rejält nyfikna (lyssna igen 8.40 om du missade).

Stora delar av länet får klart väder den här tisdagen. Och som om inte det räckte så bjöd Anna och Anette på en riktig solskenshistoria:

För männiksor med funktionsnedsättningar är det alltid lågkonjunktur på arbetsmarknaden - men det finns lyckade exempel. Sen i november har Anette Edström en tjäst hos hamburgerrestaurangen Max. Hennes dyslexi har gjort det svårt att komma ut på arbetsmarknaden tidigare, men nu är hon en självklar del av arbetsgemenskapen och hennes chef Anna vittnade om hur hon är en stark ”stjärna” på restaurangen - inte bara genom sin kapacitet utan även genom den glädje hon sprider.

Tänk om det bara vara glädje som spred sig....i Australien har man ännu inte fått bukt med bränderna som härjar. Vår trogna morgonlyssnare Janne på Guldkusten i Australien, skrev och berättade om hur han precis hört ett radioprogram där folk ringde in och ville ställa upp med arbetsinsatser och pengar för att hjälpa de drabbade.

Det kanske är så att det är jag som hetsat honom till det - men den här veckan har mitt sällskap Stefan Gunnarsson lovat bjuda på live-musik på olika instrument varje dag. Idag var det munspel som gällde - mest av den enkla orsaken att Stefans bil vägrade starta imorse och munspelet rymdes i väskan.

Det blev en mini-konsert (lyssna igen ca 9.10) som gav mersmak, jag lovar.

Så jag hoppas du är med oss imorgobitti också, då vi bland annat får besök av Övertorneås kommunalråd Linda Ylivainio.

Lena Callne

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista