1 av 6
Anna Azcarate med tankar och ord om kärlek...
2 av 6
Callne & co Ranggård...en glad vecka i P4!
3 av 6
Soundcheck med ljudtekniker Kalle Andersson och 2/3 av Talkabouts.
4 av 6
Eva Jonsson, vice verksamhetschef vid Teknikens Hus i arla morgonstund.
5 av 6
Fredagmorgon och kampanjdag för PRO. Ordförande i Norrbotten Lars Hedberg laddade upp med besök i morgonstudion.
6 av 6
Och så var det live-konsert!

Två skall man vara

Tvåsamheten är tema för Norrbottensteaterns nya pjäs som har premiär imorgon, lördag. Redan den här morgonen gästade pjäsens regissör Anna Azcarate morgonstudion. Och advokat Ranggård fick svara på lyssnarnas frågor. Och mina förstås!


 

Vår lyssnare Patrik undrade hur advokater förhåller sig till ärlighet. Mikael Ranggård svarade genom att citera drottning Kristina: ”Man bör säga sanningen, men alla sanningar bör inte sägas.”

Redan 7.40 dök den första gästen upp i morgonstudion - Eva Jonsson, vice verksamhetschef vid Teknikens Hus som hade ett upprop: Hon uppmanade alla skolor i Norrbotten att haka på chansen att vara med och spara ström och mijö; men framför allt medvetenadegöra under en vecka i mars. Läs gärna mer!

http://www.teknikenshus.se/skola/earthhour.html

Efter klockan åtta svepte Anna Azcarate in, skådespelare men även regissör och det är i den senare ”rollen” hon är aktuell just nu; imorgon har pjäsen ”Två skall man vara” premiär på Norrbottensteatern. En pjäs baserad på en forskningsstudie om medelålders ensamstående män i norrlands inland och deras sökande och längtan efter kärlek.

Anna manade oss att inte värdera kärleken - att på något sätt upphöja den storstadmässiga och salongsfäiga flirten som kan leda till en relation till den enda ”rätta”.

Min kärlek till morgonprogrammet i P4 består dels i en varm relation till lyssnarna - men jag är även fängslad av bredden i programmets ”personlighet”. Att få kastas mellan ämnen och känslolägen. Från kärlek till pengar:

8.40 fick vi besök av Lars Hedberg, ordförande i PRO Norrbotten, som idag har en kampanjdag för rättvisa skatter. Idag beskattas pensionärer hårdare än yrkesarbetande och  PRO hoppas, genom att dela ut flygblad, få dela med sig av sina tankar och känslor kring detta till den yngre delen av allmänheten.

Lars personifierade den aktiva och engagerade pensionären à la 2009, men tillstod även att framtidens pensionärer (typ Ranggård och undertecknad) säkert har anledning att känna oss än oroligare för ekonomin än medlemmarna i dagens PRO.

I mitt muntliga kontrakt med advokat Ranggård ingick en deal om att spela en låt från CD:n Talkabouts varje morgon. Något jag gjort med nöje - särskilt som advokaten levde upp till sin del av avtalet och levererade en live-låt efter klockan nio den här morgonen: Ranggård på munspel och Patrik Thörnkvist på sång och gitarr (lyssna gärna igen! Det är värt besväret att klicka sig in i kalendern).

Ännu en vecka har flugit förbi. Det är en händelse som ser ut som en tanke. Även nästa vecka har mitt radiosällskap en faiblesse för att spela munspel: Eivor Bryngelsson, medlem i nyetablerade bandet Silver Hair Blues Ladies. Det ser jag fram emot!

Lena Callne

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".