Eleonor Norgren och advokat Olof Widman förbereder sig inför rättegången där en 51-årig man anklagas för mord på Carolin Stenvall.

Måndag med rättegång i Carolin-fallet

Idag börjar rättegången i Gällivare där en 51-årig man står åtalad för mord på Carolin Stenvall från Piteå. Rättssalen i Gällivare kommer att vara fylld till sista plats och Sveriges Radio finns på plats och håller dig uppdaterad om händelserna. Här på hemsidan kan du kommunicera med oss i morgonstudion och med andra lyssnare om det som känns viktigt just idag.

Det faktum att rättegången mot den 51-årige man som misstänks för mordet på Caroline Stenvall inleds i Gällivare i dag, präglade en stor del av månadsmorgonen i P4 Norrbotten.

Rättegången har väckt stort intresse i hela landet och medieuppbådet i Gällivare är därför omfattande - så pass omfattande att alla reportrar och fotografer inte kommer att få plats i rättssalen utan har hänvisats till ett särskilt pressrum.

Advokaten Olof Widman gästade morgonstudion tillsammans med Norrbottensnytts reporter Eleonor Norgren för att berätta vad vi kan vänta oss denna första rättegångsdag. Olof Widman kommer att fungera som P4 Norrbottens expertkommentator hela veckan och kommer att höras flera gånger varje dag. (Lyssna igen efter klockan 9.00)

Vi hann också med att prata med Karla Wixe i Bryssel, morgonens samtal handlade om så kallade mingelpartyn och de informella kontakter som - trots namnet - är relativt strukturerade. De som bjuds in till olika sammankomster vet att de där i ett särskilt syfte och den information som byts är ofta sådan som kan vara till nytta i det dagliga arbetet.

Kommunalrådet Bengt-Urban Fransson i Arjeplog kommenterade lördagens sista deltävling i Melodifestivalen, betyget blev med beröm godkänt, deltävlingen höll god standard och att operasångerskan Malena Ernman tog sig direkt till Globen och finalen om några veckor tyckte han var ganska självklart.

God morgon!

Anna Fjellström och Lena Edenbrink

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".