1 av 3
Bastununden Maxi och company...ja inte Eivor Bryngelson då utan annat co...
2 av 3
Eivor Bryngelson väcker Norrbotten denna vecka!
3 av 3
Jan-Iver Ask, tävlingsledare och Ida Ask, med i juniorlandslaget, draghund nordisk stil.

Callne & co; den här veckan med Eivor Bryngelson!

Mer än 30 år i Norrbotten och Kalix. Det måste vara därför hennes dialekt är så genuin: Genuin, skön göteborgska men även en fena på Kalix-mål, vilket vakna lyssnare gjorde mig varse om (lyssna igen ca 9.15).

En morgon med drag i har passerat och mycket tack vare den friska fläkt som Eivor innebär.

Drag var det också i våra morgontidiga  gäster Jan-Iver Ask med dottern Ida. Tävlingsledare respektive åkare under draghunds-SM. som inleds i Boden imorgon, onsdag.

Det fanns stort potential för utvidning, då det handlade om min och Eivors kunskapsbank, tema draghunds-sport.

Carl-Iver och Ida gjorde sitt jobb väl. Jämfört med utgångsläget är vi numer i princip expert-kommentatorer då det handlar om nordisk stil i draghundssporten. (lyssna igen 7.45)

Vi eftersvettas fortfarande i morgonstudion efter förra veckans avslöjande - under direktsändning - att hundar faktiskt är värda en egen underavdelning i Bastuakademien.

Kan inte undanhålla er detta bildbevis från Fredrik...stockholmsbaserad vad jag förstår, men hörde Callne & co förra veckan då han var i Kiruna och bifogade sedan denna bild på kompisen Ingemar och bastuhunden Maxi. Med tanke på att bilderna blir allt hetare måste jag snart göra en pudel - vad har vi gjort; vad har vi satt i rörelse...?

Nyhetsveckan präglas av rättegången mot den 51-åring som är misstänkt för mordet på Caroline Stenwall. Även i morgonprogrammet märks detta, då vi varje morgon får en sammanfattning och analys av vår juridiske expert Olof Widman, och Eleonor Norgren, Norrbottensnytt, som följt fallet från början (8.40).

Det är svårt att inte beröras. Det är obegripligt att något så mardrömslikt verkligen har hänt - och inte blir det lättare att förstå när man hör det i relativt kliniska, känslomässigt befriade juridiska termer. Det ”kliniska” får närmast dådet att framstå med än mer smärtsam tydlighet.

Med risk för att låta som en väckelsepredikant alternativt en new-age-profet: Bäst bekämpar vi det onda genom att bejaka ljuset och glädjen och den goda som livet också bjuder, bara vi orkar se och känna...

Lena Callne

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".