1 av 6
Strålande morgonkompisar: Callne & company Keisu.
2 av 6
Brolle spelar Buddy Holly tre kvällar i veckan. Basketbollen ingår i uppvärmningen.
3 av 6
Lisa Keisu och Hotell- och restaurangfackets ordförande Ella Niia.
4 av 6
Banverkets generaldirektör Minoo Akhtarzand på besök i morgonstudion.
5 av 6
Sist in i Stockholmsstudion: Anna-Lotta Larsson tillsammans med company Keisu.
6 av 6
Lena försöker se avslappnad efter att hon avslöjat sin kärlek till tv-sportens chef Albert Svanberg. Kärleken var dock på avstånd och för länge sedan.

La Grande Finale för Keisu & Callne!

Den sista morgonen (för den här gången) tillsammans med sprudlande Lisa Keisu - och vilken morgon. Ett pärlband av gäster - och vilka pärlor sen; nästan för stora på ett allt för kort band. Jag önskar att vi hade haft mer tid att ge var och en, men det här är P4 och då går det undan!

Morgonredaktionen laddade upp med musikalen Buddy Holly igårkväll, med Brolle från Inbyn i huvudrollen - som klippt och skuren! Fullsatt i Göta Lejons anrika lokaler och stående ovationer.

Det var fantastiskt att höra Buddy prata norrländska på scenen, men framför allt ta del av den magi som Brolle kan skapa då hans scenuttryck möter publiken! Vi träffade Buddy då han fortfarande var Brolle - kanske så avslappnad för att han precis värmt upp med basketbollen...

Du ser bilderna Anna tagit av våra gäster och jag är just nu så uppfylld av veckan att orden i princip är slut. Men om du blir nyfiken skulle jag varmt rekommendera att du går in på ”lyssna igen”-funktionen. Var och en av gästerna är värd detta.

7.40 Ella Niia, fackordförande för Hotell & Restaurangfacket som bland annat blickade bakåt på sin skolgång i nomadskolan - Ella  som vissa av våra lyssnare ser som Wanja Lumby-Wedins efterträdare:)

8.10 Minoo Akhtarzand generaldirektör för Banverket, som gärna skulle vilja säga annat, men som inte kan se Norrbottniabanan bli verklighet före 2021. Viljan att påverka har fört henne från uppväxten i Iran till en generadirektörs-position i Sverige.

8.40 Albert Svanberg, chef över TV-sporten och en avståndsförälskelse för undertecknad då jag var 14 år och han spelade i TV-pucken. Han tog beskedet med ett lugn som verkar vara kännetecknande för hans person och berättade samtidigt om såväl sin karriär som nyheter inom SVT:s fotbollsbevakning.

9.10 Anna-Lotta Larsson, artist med ett underskönt hår som hon aldrig kommer att klippa. Känner enligt egen utsago allt större glädje och ödmjukhet inför sitt liv som artist - ny skiva på gång som jag ser fram emot att spela i P4.

Ja och så hela vägen underbara, sprudlande Lisa Keisu som det känns svårt att skiljas från - men vi möts igen, det är jag övertygad om!

Anna Fjellströms insats under denna speciella morgonvecka har varit ovärderlig. Ingen av oss kan ana hur hon stövlat fram i oändliga korridorer i det gigantiska radiohuset i Stockholm för att ta emot gäster, fota och lägga in bilder och allmänt hålla koll på en programledare som förvisso är närvarande i stunden i direktsändning, men bokstavligt talat kan hamna vilse i tillvaron på annat sätt (som den gången jag klev upp ur fel tunnebane-uppgång vid St-Eriksplan och fick ringa Anna för att hon telefonledes skulle kunna styra mig mot lägenheten vi bott i).

Nu önskar jag alla en riktigt skön helg och så hörs vi igen nästa vecka i Callne och Co. Då är mitt ”company” färgstarka skådespelaren och regissören Anna Azcarate.

Lena Callne

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".