1 av 5
Callne & company fick besök av rapparen Petter i morgonstudion.
2 av 5
toalettbestyren fick utföras under ekonyheterna...
3 av 5
IFK Luleås tränare Per Jensen, spelaren Markus Eriksson och company Pettersson.
4 av 5
Py Bäckman och pianisten Rune Broberg. Rune går även under namnet "Mannen utan e-postadress" på redaktionen.
5 av 5
Hjälp till självhjälp. Allt kan hända när company Pettersson tar med sig jättepapiljotter till studion!

Oplanerad sovmorgon

Torsdagen den 8 april, 2009 hände det som faktiskt aldrig hänt förut under snart 10 år som morgon-programledare; jag försov mig. Slog förmodligen hastighetsrekord (inte på vägarna:) men väl i de vanliga morgonrutinerna såväl hemma som jobbet.  Och 6.10 var jag redo för en morgon som forsade fram med många spännande gäster.

Den sista person jag tänkte på då jag somnade strax efter klockan 22 var faktiskt hip-hop-artisten Petter. Jag reflekterade över det faktum att han precis då hade inlett sin konsert i Luleå och tillät mig att tvivla på att han skulle infinna sig i studion kl 8. Fördomsfullt tvivel, visade det sig. För visst dök han upp, som det proffs han är. Klarögd och vaken och poängterade att han är van vid tidiga mornar, trebarnsfar som han är.

Även IFK Luleås representanter förklarade sin morgonpigga närvaro med det faktum att de har små barn. Mittfältaren Markus Eriksson och tränaren Per Jenssen, laddade inför kvällens match mot GIF Sundsvall i morgonstudion, sparrade av fotbollskollegan Petter Pettersson. Fyllda av självförtroende tippar de skrällseger för hemmalaget med 2-1.

Artisterna avlöste varandra och halvnio var det Py Bäckman och hennes pianist Rune Broberg som gjorde entré. ”Petter, Petter, Py & Pianisten” - det känns som ett bandnamn och kanske ytterligare något att bredda Bäckmans karriär med.

Nog för att hon redan i nuläget måste vara en av Sveriges mest produktiva och genreöverskridande artister. ”Jag är en gränslös personlighet, på gott och ont - det går dessvärre inte att vara selektiv i det gränslösa draget”, sa Py Bäckman i samtalet jag kommer att minnas (lyssna igen 8.40 om du missade).

Efter min akut-snabba starten på min dag och en intensiv morgon så var jag tacksam över att spurten faktiskt nyttjades till mental och fysisk nedjoggning.

Petter Pettersson, denna gången i rollen som hela länets personliga tränare, slog ett slag för ”skum-rullen”. Denna skumma rulle, som i mina ögon såg ut som en jätte-papiljott, var klart intressant. Genom att ligga på rullen så identifierar man lätt sina ”trigger points”.

Observera, detta är Petters personlig-tränar-terminologi för de ömma punkterna, där det finns en massa muskelspänningar . Sådana hade jag uppenbarligen många av.

Tänk att jag skulle ligga på golvet och rulla den här radiomorgonen...Det hade jag aldrig kunnat ana då jag satte mig upp i sängen 5.05, slog upp ögonen och föstod att jag hade försovit mig. Livet är oförutsägbart. Det gillar jag.

Lena Callne

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".