1 av 3
Vilken hjälte...så morgontrött, men ändå på plats när morgonprogrammet kallade i december inför premiären i Tre Kronor!
2 av 3
En vecka då orden flödat...med Hantis som numer även kan titulera sig författare.
3 av 3
Det är bara bilden som är suddig...Mattias och Mattias från BBK verkar helskärpta och fokuserade inför seriepremiären på söndag.

Ny Hagasessa och republikanen i morgonstudion

I morgonstudion fredagen den 24 april noterade vi att kronprinsessan och hennes blivande gemål ska flytta in i parken. Då uppdagades det att co Hantis är en - förvisso privatpraktisernade men dock - hängiven republikan. Därmed fick han symbolisera den växande skaran republikaner i Sverige. Jag kan tänka mig att Sverige blivit mer polariserat inför prinsess-bröllopet - antingen blommar entusiasmen inför den förstående rojalistiska yran eller också sväller frustrationen.

Fotbolls-yran råder på samma sätt som varje vår, inte minst inför seriepremiären i division 2 till helgen.

Norrbottens förra topplag, trillade ner en serie och får nu tampas med tre andra lag från länet. För Mattias Bergdahl, som förra säsongen spelade i Sävast, är det dock ett kliv uppåt i seriesystemet och han är laddad. Precis som BBK-kollegan med samma förnamn, dock Ottestig i efternmamn, som nu inleder sin fjärde säsong med BBK. (på besök i morgonstudion 8.10)

Hemmaarena för BBK är förstås Boden Arena som 1-årsjubilerar den 6 juni. Hittade en intressant slogan på arenans hemsida. Man kan ju säga att den är både offensiv och defensiv precis som ett bra lag ska vara...många laddade känslor och så garderar man dessutom med ”många andra känslolägen”:)

”Upplev glädje, lycka, lättnad, förtvivlan, extas och många andra känslolägen på Sveriges mest exotiska arena.”

Med Mattias Ottestig hade vi en intressant genomgång över de känslolägen hann gick igenom förra säsongen. Han hoppas på ”extas och många andra känslolägen” under 2009!

Strax före killarnas besök (ca 7.45) störde vi Majovor Myller - projektledare för näringslivsgalan i Luleå - mitt i de sista förberedelerna inför dagens arrangemang. Då vi ringde justerade hon den delikata bordsplaceringen. Det gäller att tänka till - placerar man mejeriproducenten bredvid bärodlaren skulle man ju faktiskt kunna tänka sig en milkshake som resultat av kvällen och då har ju galan genererat ny näring åt företagandet i länet!

Igår pratade vi med Roger Rönnberg, assisterande coach i Tre kronor, inför inledningen av VM i ishockey som sker idag. fredag den 24 april. Under samtalet kom vi in på Linus Omark, där jag berättade att Linus förmodligen är en av de absolut morgontröttaste gäster jag haft genom åren. Detta fick Joel - fan till the Övertorneå-connection- att skicka sms och vädja till ett klipp från detta morgonmöte med stjärn-forwarden i P4.

I vissa lägen har jag svårt att säga nej så ca 8.50 fick vi alla återstifta bekantskap med morgontrötta Omark, då han besökte studion i december inför premiären i Tre Kronor, där han nu etablerat sig.

Annars så drog jag igång den här radiomorgonen synnerligen uppfylld av våren.

Igår eftermiddag hade jag årets hittills mest sinnliga möte med våren i norr. Omgiven av vattenpölar och vita fält, där snötöcket minskade så hastigt i solskenet att man nästan kunde se det med blotta ögat. Flugorna surrade, luften mättad med vårens dofter och vid husväggen så varmt att jag faktiskt tog av mig tröjan och lät axlar och mage bli solkyssta för första gången i år. Ibland är det gott att leva.

Hoppas både din och min helg är fylld av den känslan. Anna väcker dig i vanlig ordning på måndag men på tisdag är Callne & co tillbaks.

Från klacksparkar med f d fotbollsspelaren Hantis till potentiella magplask:)

Även om han lämnat arbetet som klubbdirektör i Luleå Hockey så är hans hjärta och delvis hans kropp kvar i länet - som långpendlare mellan Kallax by och Täby Sim; Hans Chrunak, nästa vecka på plats i morgonstudion från och med tisdagmorgon! Det ser jag fram emot.

Lena Callne

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".