1 av 5
Chrunak visar talang. Tredje position i direktsändning!
2 av 5
Studio 5 strax före 6...
3 av 5
Marica Sandström och Sara Vikström, Luleå Rytmik och Balettförening.
4 av 5
Company njuter av live-musik i morgonstudion...
5 av 5
Måste vara för att Svante spelar så snabbt som bilden blev suddig:)

Morgonen som gick som en dans

Idag firas Dansens dag och Luleå Rytmik- och Balettförening passar på att fira 40-årskalas. Callne och co positionerade sig direkt genom att Chrunak fick koll på grunderna i balett av ett par riktiga pedagoger och därmed bearbetade traumat han har så aga minnen från - då hans ambitiösa mor placerade honom i balettklass på teatern i Landskrona för väldigt många år sen.


 

Imorgon tänder vi brasorna...hockeybråket blossar redan nu.
Fem lag i elitserien vill bryta sig ur elitserien och istället bilda en liga med ryska proffslag. Luleå Hockey tillhör de lag som istället värnar elitserien i sin nuvarande form.

Company Chrunak, tidigare klubbdirektör i Luleå Hockey, berättade att diskussionerna cirkulerat redan tidigare och att allt handlar om TV-rättigheter och potentiell publik. Genom en internationell liga så hoppas man på på publik i exempelvis Danmark och Tyskland.

Det handlar om pengar och inte alls om idrott, konstaterade Chrunak som inte tror att särskilt mycket kommer att hända utan håller med LHF:s ledning som uttalar sitt stöd för elitserien i sin nuvarande form.

Väderprognosen var grå och inte särskilt varm men Callne & co landade ändå i plurret, då Chrunak avslöjade långt gångna planer på världens mest nordliga långdistanslopp i simning. Går planerna i lås kan det ske redan nästa sommar i Kallax skärgård i strålande midnattssol  - och i så fall får han ett perfekt marknadsföringstillfälle under sim-VM i Rom. Förhandlingar sker inom de närmsta veckorna med möjlig internationell sponsor, så vi ser ivrigt fram emot definitiva besked!

1977 bildades folkmusikgruppen JP Nyströms och trots att andra rykten cirkulerar så lever gruppen än idag, mer än 30 år senare. Konsert i Kulturens Hus den 2 maj, men redan den här morgonen fick vi mustiga minnen serverade, från bandets historia och dessutom live-musik med Svante Lindqvist vid stråken. (08.50)

Company Chrunak och Svante har ju för övrigt en gemensam länk i en kvinna; ingen mindre än Svantes fru Anna-Karin som varit landslagssimmare i Chrunaks regi och dessutom sjukgymnast i simlandslaget under senare år, då HC var förbundskapten.

Sällan har jag kunnat göra så gedigen research i direktsändning, då jag från bådas horisont fick tips inför vecka 22, då Anna-Karin blir mitt stadiga sällskap i morgonstudion.

Men närmast blickar vi fram mot torsdagmorgon, då vi firar valborgsmässoafton från arla morgonstund. Väl mött!

Lenma Callne

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista