1 av 2
Kulturjournalisten Knutson avannonserar Ulf Lundell i P4...
2 av 2
Lissabon-fördraget i pocket...en bästsäljare?

Gråmulen onsdag med färgstark gäst

Den 6 maj får norrbottningarna förlita sig på den inre solen, för grått är dagens färg om man ser till himlen. Färgstark så det bröt genom molntäcket via etervågorna, var dock vår morgongäst Ulrika Knutson. Ulrika är kulturjournalisten som nyligen fått pris av Längmanska kulturfonden, för sina insatser som en av landets främst folkbildare.

Då det handlar om EU finns utmaningar för folkbildare. Inte ens i pocketform är t ex högaktuella Lissabon-fördraget särskilt lättillgängligt.

Ikväll röstar det tjeckiska parlamentet om detta som ska bli regelverket och strukturen som hela unionen ska luta sig på. Varenda medlemsland måste godkänna för att det ska gå igenom, så åtminstone Fredrik Reinfeldt lär följa omröstningen med spänning.

Efter åtta denna morgon fick vi en rapport från älvkanten i Erkheikki från Sten Erikki. Lugnet och isen har åter lagt sig efter en dramatisk gårdag. Du följer förstås utvecklingen idag - i P4, där jag & Jonas är åter imorgonbitti.

Lena C

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista