Callne & co; den här veckan med Anna-Karin Lindqvist

Sista veckan med Callne & co för säsongen och det firar vi med energi i morgonstudion, personifierad av co Anna-Karin Lindqvist. Och dessutom med något av en rekapitulering av våren som varit - den här morgonen gästades vi av såväl Ronny Olovsson som Mikael Ranggård, som både suttit på stolen mitt emot mig i rollen av "company".

Hela veckan är dessutom en upptrappning inför fredagens motionslopp "Radiokaktiv i P4". Idag fick vi klartecken från Kiruna, där friskvårdskonsulent Anita Nyström uppmanade alla Kiruna bor att delta, som uppladdning till nästa veckas Kom-i-form-festival i kommunen. Samling kl 8.30 vid Stadshuset i Kiruna, där faktiskt hela stan är i rörelse redan i detta nu. Och mer blir det fredagmorgon!

Ronny Olovsson är VD för en reklambyrå och tänker medvetet på friskvård på jobbet - och det handlar lika mycket om det själsliga som det fysiska. För att vara kreativ måste man ha roligt. Sen får man ju en del gratis genom de endorfiner som frigörs av fysisk aktivietet.

Ronny sluter för övrigt upp vid järnvägsstationen i Luleå på fredag kl 8.30. Jag hade även goda förhoppningar om Mikael Ranggård men det visade sig att han tillsammans med bandet Talkabouts är i Norge på bluesfestival för att uppträda. Så ok, det är en fullgod ursäkt. Samtidigt som vi fick en världspremiär som kompensation. Lyssna igen ca 8.45 om du vill ta del av filosofiska funderingar kring Tävlingen Livet, i Talkabout bluesiga tolkning.

Annars har vi avhandlat norrbottningarnas bristande talang i att använda cykelhjälm. Sämst i Sverige är vi och company Lindqvist erkände att hon bidragit till att dra ner statistiken. Men nu under helgen frågade hennes 3-åring varför hon måste ha hjälm när inte mamma och pappa har det och eftersom svaret lät ihåligt i Anna-Karina egna öron blir det ändring nu. Så kanske att vi har förbättrat läget i hjälm-statistiken nästa år, med en "friskvårdare" som förebild.

Så sent som i lördags stod jag vid kyldisken och kände hur snål-genen slog till och det blev en dansk fläskfilket till grillen istället för en närproducerad svensk. Det sved lite redan då (om än ej i plånboken) och idag fick jag mitt straff, då ekonyheterna rapporterade om danska grisars misär. Så kan det gå.

Jag ser fram emot morgondagen då vi bland annat ska kolla med Hans Chrunak hur det går med visionen och världens nordligaste långdistanslopp i simning. Och naturligtvis om han ansluter till Radiaktiv i P4, på fredagmorgon.

Lena C

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista