Grått men rabarberpaj förgyller!

Company Anna-Karin Lindqvist är en fena på friskvård. Och rabarberpaj kan i vissa lägen vara precis lika hälsobefrämjande som en promenad. Som den här morgonen till exempel. Välkommen till en balanserad P4-morgon; så där lite lagom söt-sur!

Efter halvnio fick vi sällskap av ytterligare en person som brinner för friskvård: hälsoinspiratören Tina Persson som lät sig väl smaka av livskvalitetsförhöjande rabarberpaj. Hon hade själv med sig en påse med papperslappar - med intressanta frågor, typ: Vilken kroppsdel hos dig själv är du mest nöjd med? Vilka människor uppskattar du mest; och när talade du om det senast? När tömde du din själsliga ryggsäck senast?

Väckte intressanta tankar och faktum är att jag vågade mig på att avslöja vilken kroppsdel jag uppskattar mest. Det skedde ca 9.10 om du vill lyssna igen (naket säljer, det vet ju även en programledare i public service-radio)

Vi fick positiva nyheter från Haparanda den här morgonen! Kommunaställda ska ut och promenera, med samling på "Stranden" i Happis 8.30.

Kalix fick lite av dispans eftersom det på torsdagkväll arrangeras ett friskvårdslopp i sann kommunal friskvårds-anda: Strandruset. 200 kommunställda deltar i ett lopp längs strandkanten - vilket naturligtvis inte hindrar att de som vill promenerar/joggar även fredagmorgon i radioregi.

En som också fick godkänt för sin frånvaro-ursäkt var Hans Chrunak. Hans arbetsgivare Täby Sim arrangerar stora simtävlingar till helgen och förberedelsearbetet är i full gång. Däremot fick vi positiva besked då det handlar om den stora långdistans-simningen han visionerar om. Han har knutit defintiva band med en samarbetspartner, som tillverkar simkläder och Anna-Karin, som har sin bakgrund i simsporten, bekräftade att detta innebär att Chrunak är på god väg med sin dröm.

Jon Kärneskog, min ex-kollega som var med och tog initiativet till Radioaktiv, var med oss på sin morgonpromenad i huvudstaden och bekräftade att han kommer att gå under Radioaktiv-flagg i Stockholm på fredagmorgon och om det är någon utflyttad norrbottning som vill hänga med så är det bara att haka på. Hör av er till oss i så fall: morgon.norrbotten@sr.se

Imorgonbitti blir det levande musik upp till kamp för en verksamhet som fått begravnings-stämpel: musikskolan i Älvsbyn. Allting tyder på att den ska läggas ner i besparingstider - trots en blommande verksamhet. Imorgon får vi besök av elever och musiklärare.

Tills dess! Ha det bra.

Lena C

PS Fick just ett glädjande samtal från Pajala. Företaget Northland Resources tar på sig arrangörskapet för Pajalas lokala variant av Radioaktiv i P4. Lysande!

Imorgonbitti hoppas vi kunna redovisa var samtliga Radioaktiv-lopp i länets kommuner har sina utgångspunkter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista