Håll i hatten Norrbotten!

SMHI varnar för starka stormbyar och vi håller andan inför morgondagens stora händelse: Radioaktiv i P4. Det blir dessutom livemusik i kamp för livet; vi får besök av nedläggningshotade musikskolan i Älvsbyn.

"Walking my baby back" (Sakta vi gå genom stan), i ett arrangemang för fyra flöjter och stöd av en bas, blev musikskolans egen musikaliska injektion i kampen för överlevnad. I juni ska kommunfullmäktige fatta beslutet om musikskolans framtid och många Älvsbybor fruktar nedläggning.

Friskvårdsivraren - och musikerhustrun - Anna Karin Lindqvist poängterade musikens betydelse för vår hälsa och eftersom jag personligen vet att Älvsbyn värnar friskvård (med förra årets jättesamling till Radioaktiv i minnet) så skulle det vara förvånande om beslutet om nedläggning av musikskolan verkligen klubbas, trots det prekära ekonomiska läget som delas av många kommuner i Norrbotten och Sverige.

Friskvårdsfanan har för övrigt vajat högt hela morgonen, då vi samlat trupperna inför Radioaktiv. Det känns maffigt och pirrigt att tänka på alla norrbottningar som faktiskt gör det här tillsammans imorgonbitti.

Tills dess hoppas jag att jag hunnit smälta den fantastiska räkmackan som Anna-Karin hade med sig, som landade mjukt - och tungt - i morgonmagen. Kan bara säga att hustrun avgick med segern då det handlade om "Vem i paret Lindqvist är bäst på att föda en programledare". Svante Lindqvist hann förvisso med ett par mackor under sin februarivecka som co - men gårdagens rabarberpaj är svår att toppa! Trevligaste sällskapet? Otvetydigt oavgjort.

Ni förstår att det är läge för en promenad imorgonbitti. Eller kanske att jag till och med dristar mig till en joggingtur. Ifall jag koncentrerar mig på att hålla tävlingsdjävulen i schack. Ingen idé att ge sig in i kamp med före detta landslagssimmare. Väl mött imorgonbitti!

Lena C

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista