Statsvetaren Åke Löfgren och före detta eu-parlamentarikern Ewa Hedkvist-Petersen kommenterade valresultatet i arla morgonstund.

Svensktoppar och EU-dalar

Dagen efter men också dagen före. Vi är nu efter valet till EU-parlamentet och i Norrbotten ökade röstdeltagandet jämfört med förra valet och jag hoppas att de ca 60 procent som inte deltog hade goda skäl att avstå. Ny chans att delta i ett annat röstsammanhang får man redan idag. Det handlar då om Svensktoppen nästa, P4:s talangtävling där vinnaren kan komma med på klassiska Svensktoppslistan. Ikväll kl.19.00 drar länsfinalen igång, 10 artister gör upp om vem som får representera länet i finalen på Liseberg i augusti. P4 Norrbotten sänder direkt med start kl. 19 ikväll och kom ihåg att rösta! Din röst kan vara avgörande....Godmorgon!

Att semstra med liten börs är något av en konst, och vi pratar förstås storleken på budgeten. Ann-Sofie Magnusson som är familjeekonom gav tips för alla som vill äta kakan och ändå ha den kvar.. lyssna igen efter kl.8.30.

Nyheterna den här morgonen domineras av gårdagens val till EU-parlamentet där nästan 40 procent av norrbottningarna valde att rösta. I Europa ser man tydliga färgskiftningar åt det blåa hållet men här i Norrbotten är det rött som dominerar.

Ny chans att påverka kommer redan ikväll som sagt. Svensktoppen nästa kan bli verklighet för en artist eller grupp från länet. Röstningen avgörs med hjälp av lyssnarna som kan sms-rösta fram sin favorit. Lyssna ikväll kl.19 i P4.

Nu ska jag skynda ut i solen innan de utlovade molnen kommer!

Vi hörs imorgon.

/Anna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".