Callne & co; den här veckan med Anna Azcarate!

Hon genererade så mycket positiv energi i våras att det räcker och blir över för ytterligare en vecka som company i morgonstudion: Anna Azcarate, den målivriga fotbollsforwarden i ungdomens fotbollslag i Eskilstuna, som sedemera har satsat på fullträffar på scen och filmduk.

Vi hälsar Anna varmt välkommen till en vecka tillsammans med Norrbotten och oss i morgonstudion och börjar med ett blick mot Pajala, där Römppäviiko rullat igång lite försiktigt. Idag tisdag är det öppet hus på Kyrkans Hus mellan 10 - 14, då alla invandrare i kommunen bjuder på mat och underhållning. Vi pratar med Love Joy som kommer från Filippinerna och bor i Pajala sen ett år tillbaks, samt hennes lärare i svenska Cecilia Fembro. Cecilia är även projektledare för den här speciella dagen som ger Römppäviiko internationell prägel. (7.40).

Efter klockan åtta kastar vi ut en utmaning till Viktoria Mattsson, som är chef på LTU Innovation vid Luleå Tekniska Universitet. På onsdag klockan 15 ger han sig in i 24-hour race tillsammans med sitt lag, en tävling som går ut på att skapa en fungerande uppfinning. Tiden är en begränsande faktor. På ett dygn ska innovationen finnas där. Men det kommer att bli enkelt efter det att han i P4 ska klara av 4-minutes race som uppvärmning:)

En ostsmörgås framför Bollibompa är inte en okej frukost för ett barn, om du frågar Christina Stenhammar som är doktorand vid Uppsala universitet och studerar barns livsstilsmönster. Hon förskräcks över det faktum att hälften av alla barn INTE äter frukost tillsammans med sina barn. Att en del av oss föräldrar upplever ett il av dåligt samvete, det bjuder hon på enligt egen utsago...och bjuder, det gör hon ca 8.40 hos Callne & co!

Väl mött till en ny company-vecka i morgonstudion!

Lena & David