Så här såg det ut på jumbotronen i Coop-arena när Luleå och Färjestad spelade.

Måndag 5 oktober

Måndag morgon och i går såg jag säsongens första snöfall här i kustregionen. Kan vara så att man glömmer lite fort ibland men känns det ändå inte lite tidigt med snöfall redan i början av oktober.

I dag är det den Internationella barndagen, I Kiruna har en hel temadag om barn och ungdomars hälsa. Och en av de som ska informera på denna temadag är skolläkaren i Kiruna Lena Snäll, henne pratar vi med kvart i 8.

I lördags försökte vi med hjälp av publiken i Coop-Arena att ge insamlingen till världens barn en knuff framåt, och Sveriges Radio Norrbotten en knuff uppåt i insamlingstabellen.., Efter klockan 8 redovisar vi resultatet och kollar av med SR Västerbotten hur det går för deras insamlingskampanj.

I helgen var det något så ovanligt som NHL-hockey i Globen. 73-åriga Irma Johansson från Älvsbyn är stor entusiast av nordamerikansk hockey och fanns givetvis på plats. Vi hör hennes omdöme om matcherna kvart i 9.

Internationella barndagen och vi försöker uppmärksamma olika aspekter av just barndomen och kultur är förstås - eller borde vara - en självklar ingrediens. Även för en så ung publik som 4-åringar.

 Den 10 oktober är det premiär för Pettson och Findus och delar av ensemblen här i morgonstudion efter klockan 9.

Ha en toppen måndag!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".