1 av 4
Company Lisa Keisu-Lennerlöf och Björn Wahlström är på ett strålande morgonhumör.
2 av 4
Zackarias Hagel och Oscar Olofsson klass 5B Furuparksskolan
3 av 4
Akademi mot Akademi... Litterärt utbyte i direktsändning mellan ”Hantis” Olhson och Lisa Keisu.
4 av 4
Hej! Lyssnade på morgon programmet och ni pratade om kollision mellan sommar och vinter. Jag kom att tänka på björken som är grön. Den står vid Kyrkallén i Korpilombolo där jag bor. Jag skickar en bild på den... Kristina / Korpilombolo

Torsdag 8 oktober

Julafton för alla litteraturintresserade. Idag är det ju nämligen dagen med stort D för alla författare och för Svenska akademins ständiga sekreterare, bodensonen, Peter Englund som för första gången tillkännager vem som har tagit hem årets Nobelpris i litteratur.

Glöm inte Världens Barn-insamlingen heller… Nu har faktiskt Östergötland gått förbi oss i telefonkampanjen, och det kan vi ju inte bara tillåta.

Visa ditt stöd Norrbottning! Tillsammans är vi starka!
099-321 13

Björn Wahlström är för norrbottningarna kanske mest känd som styrelseordförande för SSAB och LKAB på 80-talet. I Sverige blev han känd för den stora allmänheten när han räddade dåvarande Nordbanken från konkurs i början på 90-talet och tvingade finansmannen Eriks Penser att lämna ifrån sig sitt företagsimperium för 1 krona! 7.40 gästar han studion och pratar företagande och bjuder säker på någon anekdot från tiden då han själv ledde några av Sveriges viktigaste företag.

Många av Sveriges skolor deltar i ett nordiskt massexperiment. Skolklasser ska med enkla metoder mäta halten av koldioxid i klassrummet efter en skoldag.  Eleverna Zackarias Hagel och Oscar Olofsson har med sig lärarstudenten Anna Granberg, som gör sin i praktik 5b på furuparksskolan och kollar luften i morgonstudion denna torsdagsmorgon.

Han har i sin bok ”Messerschmitts-akademien” citerat samtliga nobelpristagare i litteratur. Hans Olov Ohlson, lika känd som ”Hantis” gästar morgonstudion med anledning av att Nobelpriset i litteratur delas ut senare under dagen. Vem kommer att få priset? Vem borde få priset? Och hur stor är chansen att en normalt litteraturintresserad människa har hört talas om vederbörande. Morgonprogrammet reder ut efter 8.30.

Lyssnarbild:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".