1 av 11
Vinnarna i Världens Barn- tävlingen, Tommy och Birgitta Andersson från Avan, gjorde i morse ett ”studiobesök” och fick sin vinst i form av fukost.
2 av 11
Jag badar fötterna i Stillahavet strax före David och jag talades vid.
3 av 11
Tävlingsdags och domare Deutgen var såklart redo!
4 av 11
Folksamling i morgonstudion. Birgitta och Tommy Andersson, David Zimmer, Marianne Eriksson och Karin Paulin
5 av 11
Altviolinen lånar Jenny av en stiftelse och det är ingen billig pjäs.
6 av 11
Jenny Välitalo, violinist från Norrbotten med New York som bas är tjuvtjänstledig för att spela ”Näsflöjten”
7 av 11
Måste vy, Sydney operahus med kakel från Höganäs, samt Harbor Bridge.
8 av 11
Samlingen inför paraden till invigningen av Sydney World Masters Games
9 av 11
Matts Engvall går i mål effter sin B-final, mellan den Australiensisk och den Svenska flaggan..
10 av 11
Efter omguppering till Lithgove, ca 10 mil väster om Sydney ny invigning, nu bara med orienterare, ca 2000, på marsch genom staden.
11 av 11
Ett exempel på de mer extrema föremål som förekom som kontrollpunkter under långdistans kvalen. "Branten 11m", notera orienterarna vid foten av branten.

Fredag 16 oktober

Veckoslut med speciella gäster i morgonstudion.
Tommy Andersson från Avan vann ju, tack vare sitt arrangemang för Världens Barn ett studiobesök och den här morgonen kommer Tommy med sällskap till morgonstudion för att mingla, äta lite frukost och få en inblick bakom kulisserna på Sveriges Radio.

Ex-Company Karin Paulin och den sjungande polisen Björn Nagnder ska nu i ställa sig framför en hel symfoniorkester i form av Luleå Orkesterförening och sjunga musikal, men också en hel del rock. En av dem som ska ackompanjera Karin och Björn är Marianne Eriksson och tillsammans med Karin så gästar hon morgonstudion efter 8.

Jenny Välitalo, violinist från Norrbotten med New York som bas är tjuvtjänstledig för att spela kulturpolitisk operett. Det handlar om operetten Näsflöjten - en fars och satir i departementsmiljö som får ”Stefan och Krister” att blekna.  Det tål naturligtvis att utvecklas och det gör vi i morgonstudion 8.40…

Sista morgonen med Thomas Deutgen, ett kärt återhörande för många lyssnare, nästa vecka är det chefen på Norrbottensmuseum Curt Persson som är Company.

Brev från Kjell i Austarien där veteran-VM i orientreing avgörs:

Hejs! Nu är vi åter från den andra kvaltävlingen och har nu klart för oss vilken final vi får springa!Jag lyckades med att komma 17,e av 57, totalt efter 2 tävl. En överraskande a-final, tycker jag. Matts blev 45,a och får springa b-final. Torbjörn Lundberg från Piteå kom 23,a, av 58, i sitt kval heat och det innebär oxå en a-final plats, även han i klass "Herrar 55". Irene Danielson, "Damer 55", oxå från Piteå kom 31, av 69, och springer a-final. Alltså 3 av fyra norrbottningar i a-final på lördag det är inte illa. Och som svar på Jannes väder rapport från Sydney, har vi haft bara 17gr och sol men en kraftig vind inte lika isande som igår. En ganska bra dag för vår del; inte för varmt att springa, men tillräckligt varmt för att inte frysa.

Ha en fortsatt bra dag! /Kjell Sandström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".