Hårresande fredagmorgon

30 oktober, fredagen inför helgen då vi kanske särskilt mycket tänker på de som lämnat oss - samtidigt som det är spök som gäller med Halloween. Känns som Halloween tonats ned, eller bygger känslan bara på att jag enbart besökt ishall och bibliotek då det handlar om civilisationen utanför radiostudion...?

Hantverksmässa i Luleå denna helg och vi fokuserar på hårkonsten som kommer att exponeras genom en frisyrtävling. Frisyrerna som ska skapas under tävlingen ska ha halloween-tema.

Company Helenes sista morgon - vilken fantastisk och viktig radiovecka hon har varit med och skapat! - men vi får plats för ännu en önskegäst, nämligen Tanya Jendersen som arbetar med jämställdhetsfrågor på landstinget. Hon besöker oss efter halvnio.

Med löfte om att vi från morgonstudion ska ge allt för att skapa en god stämning inför helgen säger jag tack för denna vecka - och på återhörande nästa då miljöpartiets språkrör Peter Eriksson är company i morgonstudion. Och David Zimmer är tillbaks från semestern. En vecka att se fram emot!

Lena C

PS Stort tack till Ingrid Coelho som förtjänstfullt ryckt in som "morgon-webbare" under Davids semester!

Jag vet sedan tidigare besök av frisörer i studion att mitt morgonhår vissa dagar kan betraktas som en skräckupplevelse. Återstår att se vad domen blir och om skräcktemat eventuellt förstärks av spray i direktsändning efter klockan 8.

Och så firar vi fredag med Tove Sundström som sjunger live efter 9. Tove deltar i hyllningskonserten till Bob Dylan under kvällens konsert på Kulturens Hus. Bland rutinerade rävar rubriceras Tove som "ung lovande sångerska".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista