1 av 5
Vi tackar veckans Company Peter Eriksson för en härlig radiovecka!
2 av 5
Sing a long med The L’s i morgonstudion. Allsångsledare: Linnea Mejfeldt, Linnea Landström och Lovisa Lindberg.
3 av 5
The L's levererade skönsången denna morgon.
4 av 5
Eriksson tog i för kung och fosterland.
5 av 5
Efter ett kortare sändningavbrott är Radio Norrbotten och Lena Callne tillbaka i etern...

Hej då Peter!

Fredag och sista morgonen med Peter Eriksson...Att ha ett språkrör som "gästprogramledare" skulle kunna vara en delikat affär. Lätt hänt för en politiker att ta chansen i direktsändning att plocka partipolitiska poäng. Faktum är att redaktionen hade en tuta i beredskap - att använda om Peter blev för lite "company" och för mycket språkrör. Tutan kände vi ganska snart att vi kunde glömma. Vi har haft en kunnig och intressant norrbottning i studion, som dessutom varit trevligt morgonsällskap för oss och radiolyssnarna; precis som konceptet "Callne & company" ska fungera då det är som bäst. Och i skrivande stund (06.00) har vi fortfarande en hel morgon kvar - då språkröret ska få ta ton ordentligt. I musikalisk form!

Utmaningen är kunskapstävlingen för dig mellan 9-12 år och som vanligt på fredagsmorgonen är det tävlingsdags! Vendela Ristgård från Luleå är vår stormästarinna och utmanas den här morgonen av Lina Kröger som också är fån Luleå.

 I vår serie Peter Eriksson möter Peter Eriksson träffar Comapny Peter fotbollsspelaren och "ängeln" Petter "Erra" Eriksson med ett förflutet i Blåvitt under storhetsperioden i början på 90-talet.

 

Efter halv nio får studion besök av tre unga tjejer som gillar att sjunga.. Med glimt i ögat och scenisk vana ger The Ĺs både den yngre och äldre publiken lust att sjunga för full hals! Funkar det på Company-Peter? Efter 8.30 får vi svaret!

Vi säger även hej till nästa veckas Company som är en favorit i repris: advokaten Mikael Rangård är stadigt morgonsällskap nästkommande vecka...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista