1 av 7
Robert Öhman och Erik Öhman från Strömbackaskolan.
2 av 7
3 av 7
Greta Björklund omtyckt svenskalärare på Strömbackaskolan som med sin entusiasm fått killarna att skriva dikter.
4 av 7
Robert Öhman, Erik Öhman, Marcus Nyman, Daniel Lestander som tillsammans med sina klasskamrater skrivt kärleksdikter.
5 av 7
Masaki Mochizuku
6 av 7
Niner alias Per Nilsson chef för F 21
7 av 7
Per Nilsson chef F 21 som också är kungens adjutant.

9 november:Killarna tog oss med storm

Ett datum som för alltid kommer att ge eko i historien. I dag är det 20 år serdan Berlinmuren föll och de flesta har nog ett speciellt och personligt minne från denna händelse.
I helgen kom vintern även hit till kusten men de 4 minusgraderna jag hade när jag startade hemifrån var ersatta med 0 när jag kom till jobbet i Luleå. Hur som helst känns det som det blev ungefär 10 gånger ljusare ute nu när herr Bore lagt sitt förlåtande snötäcke över marken en bit in i November!

7.15 får du som vanligt en samanfattning av helgens lokala sporthändelser med Reine Sundqvist.

7.40 gästas morgonstudion av en lite annorlunda författarskara. Det är dom blivande svetsarna och svarvarna på Strömbackaskolan som besöker oss med anledning av att det i morgon släpps en bok med elevernas dikter på ämnet kärlek…

8.40 Får vi ett boktips. Masaki Mochizuku går tredje året vid teaterhögskolan i Luleå och kommer hit och läser upp ett stycke ur isländska Hallgrimur Helgason: ”Stormland”

9.05 Kommer Per Nilsson, chef för F21 hit för att berätta om hur det var att vara Kung Carl-Gustavs närmaste man som konugens adjutant. Och vi kollar även med Per vilket hans minne av Berlinmurenfall är och hur det påverkat hans jobb som militär.

 Hoppas ni får en riktigt bra start på veckan med oss på P4.

 David och Eleonor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".