1 av 4
Tillbaka i studion efter en morgon i fält…
2 av 4
Mikael Ranggård
3 av 4
Lenas telefon kan stav till Callne men inte banal...
4 av 4
Alf Harjo - Ökänd norrman som gjort skärgården större!

Deckarförfattare och öräknare

Tillbaks i studiovärmen torsdag den 12 november och många intressanta samtal att se fram emot: Vi fördjupar oss i sms och T9-funktionens märkliga värld. Och så möter du såväl deckarförfattaren Åsa Larsson som Öräknaren Alf Harjo.

Igår var det en speciell morgon...vi hade privilegiet att hänga med under en morgon på A9 och fick inblick i hur de värnpliktiga tränas disciolinerat och detaljstyrt. Det var en morgon med många skratt men också nya insikter. Bland annat pratade vi med garnisonspastor Helge Stålnacke just hemkommen från Afghanistan. Med morgonen i bagaget kändes knytnävsslaget extra hårt då vi nåddes av nyheten om svenska soldater som skadats i Afgahnistan. Två av dem från Norrbotten. Rapporter om detta får du förstås i dina lokala nyheter.

Alla som skickar sms med sina telefoner har förmodligen någon gång förundrats över den så kallade T9-funktionen, som föreslår och stavar ord så man slipper bokstaveras sig fram till varenda ord. Många gånger har jag undrat över vem som programmerat min telefon...närmast illiterat ibland; känner inte igen banala ord som "banal", men tvekar inte att föreslå rena märkligheter på gränsen till "ful-ord" ibland. Vi talar med killen som skulle kunna programmera mycket smartare än företaget som har patentet.

Ja och så fortsätter vi vårt brott- och strafftema med co advokat Ranggård i studion. Idag talar vi med hans kollega skattejuristen - och deckarförfattaren - Åsa Larsson. Och efter halvnio bekantar vi oss med Alf Harjo, som idag gästar studion i egenskap av Öräknare.

Välkommen till en av oräkneligt många P4-morgonar - icke desto mindre unik!

Lena-Mikael-David

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".