Gumman Tö har tillfälligt avlöst Kung Bore!

Regn och rusk präglar denna måndagsmorgon.  Min teori är att det är kvällen heta hockeyderby mellan Luleå Hockey och Skellefteå AIK som gjort temperaturen i luften några grader varmare. Självklart så snackar vi om den  matchen och också om en hel del annat denna morgon.

Att åka på klassresa brukar vara ett minne för livet. Jag kommer själv ihåg när klass 6 på Prästholmsskolan drog till Finland och Vasa, det var på den gamla goda tiden när det gick en färja mellan Umeå och Vasa.

Nu har en 9:e klass i Arvidsjaur chansen att få ett minne för livet. I går kväll landade man på Medelhavsön  Malta för en vistelse på nio dagar. Det är en begynnande vänortssamarbete som gjord det mögligt för Arvidsjaursklassen att besöka ön dit många svenska ungdomar åker åpå språkresa och 7.45 får morgonprogrammet en rapport från Medelhavet.

8.40 är det dags för ett stående inslag i morgonprogrammet på måndagar. Klara Bendz går tredje året på teaterlinjen och kommer till morgonstudion för att ge oss ett boktips!

Ander ”Burra ”  Burström är lagkapten i Luleå Hockey. Ikväll så är det dags för matchen med stort M då Skellefteå gästar Coop-arena och vi klämmer Burra på pulsen inför kvällen drabbning!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".