Dan före dan före första advent

Fredagsmorgon utan ljusspridaren Linda Ylivainio, som har kommunalrådsuppdrag på annat håll denna morgon. Stand-in för Linda; David Zimmer.

Utmaningen heter vår kunskapstävling för barn mellan 9-12 år. Regerande stormästarinna är Lina Kröger från Luleå och cirka 7.15 möter hon en ny utmanare.

Riksteatern ett begrepp som skymtar förbi - men som man kanske inte har full koll på; annat än att de ser till att svenskar som inte bor i Stockholm, Göteborg eller Malmö också får ett rikt kulturutbud.  I helgen samlas kulturentusiaster från länet på Hotell Nordkalotten i Luleå. Två av dem, Therese Tallhamn och Lars Andersson, Kiruna möter du hos Callne & Co cirka 7.40.

På söndag är det 1:a advent och skyltsöndag, men redan på lördag finns det chanserna att andas in julatmosfären. Ung Företagsamhet Norrbotten anordnar en UF-marknad tillsammans med Strand Galleria samt elever från Entreprenörsgymnasiet och Turism & resor vid Luleå Gymnasieby. Tre unga entreprenörer gästar morgonstudion ca: 8.10 och de har lovat att ta med sig Tomten himself!

Musiklinjen är död. Länge leve Musiklinjen!
I samma stund som det stod klart att musiklinjen på Kalix Folkhögskola skulle läggas ner tog man beslutet att starta upp den i ny regi. Det är numera Kulturskolan i Kalix tillsammans med Sverigefinska folkhögskolan som är huvudmän för musiklinjen som i helgen arrangerar countrygala. Vi får ett smakprov av detta denna fredagsmorgon.

Lena – David!