Nu börjar det likna något!

Jag hade förberett mig på det värsta i morse när jag skulle ta mig till jobbet... Jag slog på text-tv cirka kvart i 4 i morse och såg då att Nikkaluokta hade -32 och Gällivare låg på runt -28... Och tänkte att det här blir inte grant...Ni vet innan man vant sig med kylan och så...  Men faktiskt, här vid kusten var det betydligt mildare väder och faktiskt ganska skönt i luften. Och än en gång slogs jag över vilket stort län detta är.

Som vanligt på måndagsmorgon får du en lokal sportsammanfattning ca: 07.15 och mera sport blir det efter 7.30, igår var det ju nämligen en riktig supermatch i Spanien. Barcelona och Real Madrid drabbade samman i ”El Classico” och stor matchhjälte blev Zlatan (förståss). Flera norrbottningar fanns på palts i Spanien och vi pratar med en av dem cirka 7.40.

Ikväll kan man på televisionen bland annat följa den årliga "faddergalan" som i år leds av veteranerna Bengt Magnusson och Agneta Sjödin. Faddergalan är ett samarbete mellan Plan Sverige och TV4 med syfte att engagera fler Planfaddrar. Per-Håkan och Raija Hansson från Haparanda besökte nyligen fadderbarn i Malawi och cirka 8.10 berättar paret om det speciella mötet.

Böcker brukar vara riktigt populära julklappar. Saskia Husberg heter morgonens boktipsare och temat är kärlek cirka 8.40. Dessutom håller vi er ständigt uppdaterade på trafikläget och andra aktualiteter denna måndagsmorgon.

Hoppas Ni får en riktigt bra start på dagen!
David & Reine