1 av 2
Utlyttade Pitebor skickar bildbevis på att det kan vara vinterkännsla även i Uppland, närmare bestämt Funbo. Foto:Lise-Lotte och Gustaf Rudholm
2 av 2
Vibeke Oskal levererade morgonens boktips - Markens Gröda med Knut Hamsun.

Måndag med Callne & Zimmer

Den 14 december och "kryosfären" skulle kunna vara morgonens ord. Kryosfären, som är de snö- och istäckta delarna av världen, krymper och är i fokus under dagens klimatkonferens i Köpenhamn. Annars är det kanske snarare polisernas till synes onödigt hårda nypor i samband med fredliga demonstrationer som skapat de största rubrikerna från Köpenhamn under helgen.

Vi får en direktrapport från Köpenhamn via representation från länet  ca 8.10 - Teknikens Hus, Luleå ska under måndagen presentera ett stort samarbetsprojekt mellan 15 olika så kallade "science centers"i Europa. På plats i Köpenhamn finns bland annat Eva Jonsson, Teknikens Hus. Det handlar om att så effektivt som möjligt sprida kunskap om miljö- och klimatfrågor till så många som möjligt.

Ett boktips från teaterhögskolans elever - som kan läsa högt med känsla - serveras på frukostbrickan ca 8.40.

I övrigt siktar vi som vanligt på att du som lyssnar till P4 ska känna dig uppdaterad om det senaste. Bland annat hoppas vi under morgonen få tag på Robin Olsson, Luleåspelaren som är utlånad till Örebro, och därmed var på plats igår under den dramatiska matchen då örebro mötte Bofors och en spelare drabbades av akut hjärtstillestånd.

Ja och så är det ombytta roller som gäller: Callne väcker Norrbotten på måndagmorgon, medan Zimmer tar över rodret tisd - fred.

Väl mött till en ny morgonvecka i P4!

Lena & David

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista